به گزارش مهر به نقل از "پلتز"، امروز یک دیپلمات اروپایی از عدم پرداختن وزیران امور خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا به بررسی مجدد تحریم خرید نفت ایران از سوی کشورهای اروپایی خبر داد.
به گزارش این سایت انگلیسی، وقتی که از این دیپلمات سوال شد که آیا موضوع ایران در اجلاس وزیران امور خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا مورد بررسی قرار گرفت، گفت : موضوع ایران در این جلسه حتی مطرح هم نشد.
به گفته این دیپلمات که نامش فاش نشده است قبل از آغاز دور بعدی مذاکرات هسته ای ایران وگروه 5+1 که قرار است در بغداد برگزار شود ایران از طرفها خواسته است تا از اعمال تحریم های بیشترعلیه ایران خودداری کنند تا آسیبی به روند مذاکرات وارد نشود.
وی در ادامه گفت : در این مقطع زمانی احیای موضوع تحریم یک اشتباه سیاسی ناخرسند کننده است.
لازم به ذکر است در اسفند ماه اتحادیه اروپا در اقدامی خصمانه با لابی دولت انگلیس تحریم نفتی ایران را تصویب کرد که بر اساس آن قرار شد خرید نفت ایران از سوی این کشورها از اوایل تابستان امسال متوقف شود. اما در پی هشدارهای جمهوری اسلامی ایران و از آنجایی که در صورت اجرای این تحریم ،اقتصاد ضعیف بسیاری از این کشورها اوضاع وخیم تری پیدا خواهد کرد این کشورها اعلام کردند احتمال دارد در اول جولای (11 تیرماه) در خصوص اجرایی کردن این تحریم تجدید نظر کنند.
همچنین سه هفته پیش، اتحادیه اروپا تصمیم گیری درباره ممنوعیت کامل واردات نفت ایران را یک ماه به تاخیر انداخت که این اقدام از اختلاف و دودستگی میان اروپایی ها در خصوص تحریم تهران و وابستگی آنها به نفت کشورمان حکایت می کرد.
وزیران امور خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا در نشست سه هفته پیش خود در لوکزامبورگ، تصمیم گیری در خصوص ممنوعیت واردات نفت از ایران را که باید از ابتدا جولای اجرا می شد، تا پایان می(11 خرداد) به تاخیر انداختند.
یک دیپلمات بلندپایه اروپایی اعلام کرده بود تاخیر در تصمیم گیری برای ممنوعیت واردات نفت از ایران بنا به درخواست ایتالیا و یونان صورت گرفت که از این می ترسند که ممنوعیت واردات نفت از ایران به افزایش هزینه های آنها برای تامین نیازهای انرژی خود منجر شود که این مسئله سبب ایجاد مانع در برابر اجرای برنامه های ریاضت اقتصادی شدید آنها در زمینه هزینه های بودجه می شود که این کشورها را از مانور برای خرید منابع انرژی دیگر محروم می کند.
به گزارش فارس، جشنواره فیلم کن در کنار جشنوارههایی چون برلین، ونیز، اسکار و ... یکی از بزرگترین جشنوارههای سینمایی جهان است که هر ساله در شهر کن یا کان واقع در جنوب فرانسه برگزار میشود، در زیر مروری داریم بر تاریخچه برگزاری این جشنواره:
مراسم فرش قرمز جشنواره فیلم کن |
* جشنواره کن اولین بار 73 سال پیش از این تاسیس شد:
شهر ساحلی کان یا کن در جنوب فرانسه محل برگزاری جشنواره |
جشنواره فیلم کن، اولین بار 73 سال پیش در سپتامبر 1939 در شهر ساحلی کان یا کن واقع در جنوب فرانسه برگزار شد و البته به خاطر شروع جنگ جهانی دوم، این آخرین سالی برگزاری آن نیز بود.
_سازنده فیلمهای «ده فرمان» و «کلئوپاترا» برنده اولین جایزه جشنواره کن:
سیسیل ب دومیل هنگام ساخت یکی از فیلمهایش |
در این سال فیلم آمریکایی «مرد اتحادیه اقیانوس آرام» ساخته «سیسیل ب دومیل»، سازنده فیلمهای «دهفرمان»، «کلئوپاترا» و «سامسون و دلیله» به عنوان بهترین فیلم سال شناخته شد.
فیلم «مرد اتحادیه راهآهن اقیانوس آرام»، اولین فیلم آمریکایی برنده جایزه نخل طلای کن |
این فیلم داستان راهاندازی پروژه عظیم راه آهن اتحادیه اقیانوس آرام به سمت کالیفرنیا بود.
_تعطیلی موقت جشنواره فیلم کن در همان اولین سال برگزاری به دلیل وقوع جنگ جهانی اول:
این جشنواره پس از سال 1939 به دلیل شروع جنگ جهانی دوم، برای شش سال تعطیل شد ولی پس از اتمام این جنگ، جشنواره کن نیز از سال 1946 از سر گرفته شد و در این سال نیز، جایزه برتر جشنواره به فیلمی سوئدی اعطا شد.
4-5 سال بعد در اوایل دهه 50 تاریخ برگزاری جشنواره از ماه سپتامبر به ماه آوریل تغییر یافت و از سال 1955 نیز تندیس «نخل طلا» به عنوان جایزه اصلی این رقابتها معرفی شد و موقعیت آن در میان دیگر جشنواره سینمایی جهان از اوایل دهه 60 میلادی تثبیت شد و از آن زمان به عنوان معتبرترین جشنواره فرهنگی هنری جهان شناخته شد.
_جشنواره علاوه بر دوران جنگ جهانی دوم، دوبار دیگر نیز به تعطیلی کشیده شد:
این جشنواره پس از دوران جنگ جهانی دوم، دو بار دیگر نیز تعطیل شد، اولین بار در سال 1950 به دلیل مشکلات مالی و بار دوم در سال 1968 میلادی به دلیل شکل گرفتن موجی از اعتراضها در میان سینماگران فرانسوی.
در این سال «آندره مالرو»، وزیر فرهنگ وقت فرانسه اقدام به اخراج «هانری لانگلوا»، مدیر محبوب «سینماتک» فرانسه کرد و این عمل موجب واکنش جمعی از سینماگران فرانسوی درجشنواره کن شد. «لوییمال» و «رومن پولانسکی» بلافاصله از هیئت داوران این جشنواره استعفا داد و «فرانسوآ تروفو» و «ژان لوک گدار» رهبری گروهی دیگر از فیلمسازان موج نو فرانسه را در اعتراض به این اقدام به عهده گرفتند.
این گروه خود را از پرده سینمای جشنواره آویزان و موجب تعطیلی جشنواره در سال 1968 شدند،ولی سال بعد با اضافه شدن بخش جنبی «دو هفته با کارگردانان»، این جشنواره بار دیگر بازگشایی شد و تا به امروز به طور پیوسته به کار خود ادامه داده است.
* جشنواره کن هرساله در هفت بخش اصلی «مسابقه»، «خارج از مسابقه»، «نوعی نگاه»، «سینهفونداسیون» «فیلمهای کوتاه» ، «دو هفته با کارگردانان»، «بازار فیلم» و «منتقدان» برگزار میشود:
_بخش مسابقه:
هرساله حدود بیست فیلم برای ربودن تندیس «نخل طلا» وارد این بخش از رقابتها میشوند و در نهایت هیات داوران یکی از فیلمها را به عنوان برنده معرفی خواهد کرد.
آمارها نشان داده که برنده شدن در این بخش از جشنواره کمک بسزایی به فروش فیلم در گیشه خواهد کرد.
از جمله برندگان بزرگ جایزه نخل طلای کن میتوان به کارگردانانی چون «ولز»، «روسیلینی»، «فلینی»، «ویسکونتی»، «آنتونیونی»، «آلتمن»، «کوروساوا»، «ایمامورا»، «وندرس»، «آگوست»، «سودربرگ»، «لینچ»، «آنجلو پولوس»، «پولانسکی»، «ونسنت»، «برادران داردن»، «کیارستمی»، «لوچ»، «مور» و ... اشاره کرد.
_بخش خارج از مسابقه:
گاهی برخی از فیلمهایی که برای شرکت در بخش مسابقه به دبیرخانه جشنواره کن فرستاده میشوند، مورد تایید هیئت انتخاب این بخش از جشنواره نبوده ولی از نظر برگزارکنندگان، این فیلمها، شایستگی لازم برای نمایش در جشنواره را دارند، به همین خاطر در بخش خارج از مسابقه به نمایش درمیآیند.
از جمله ویژگیهای این بخش از جشنواره، نمایش برخی از بخشهای تدوین نشده و فیلمهای در دست تولید کارگردانان است که از جمله آنها میتوان به نمایش فیلم «دار و دسته نیویورکیهای » ساخته «اسکورسیزی» و «پنچ» ساخته «کیارستمی» اشاره کرد.
_بخش «نوعی نگاه»:
این بخش غیر رقابتی از سال 1978، هرساله برگزار میشود.
در این بخش فیلمهای موفق و برجسته سینمای جهان به نمایش درمیآید.
_بخش سینهفونداسیون:
این بخش رقابتی 20 سال پس از بخش «نوعی نگاه» یعنی از سال 1998 به دیگر بخشهای جشنواره فیلم کن اضافه شد.
هر سال حدود پانزده فیلم کوتاه سینمای جهان بالاخص فیلمهایی که توسط کارآموزان دانشکدههای فیلم ساخته شده باشد، در این بخش به نمایش درمیآید.
برندگان این بخش از رقابتها شامل سه فیلم اول، دوم و سوم میشود که توسط هیئت داورانی مستقل برگزار میشود.
_بخش «هفته منتقدان»:
بخش «هفته منتقدان» قدیمیترین بخش جنبی جشنواره است که در سال 1962 تاسیس شده است.
این بخش از رقابتها را انجمن منتقدان فیلم فرانسه برگزار میکند.
این انجمن هر ساله به معرفی آثار فیلمسازان جدید و نوپای سینمای جهان میپردازد.
_بخش «دو هفته با کارگردانان»:
این بخش غیر رقابتی 4 سال پس از بخش «هفته منتقدان»،اولین بار در سال 1969 برگزار شد، در این بخش فیلمهای کوتاه و بلند فیلمسازان جهان به نمایش درمیآید.
_بازار فیلم کن:
بازار فیلم کن بزرگترین و مهمترین بازار فیلم جهان محسوب میشود که بسیاری از تهیهکنندگان، بازاریابها و پخشکنندههای فیلم از سراسر دنیا برای خرید و فروش و گرفتن امتیاز پخش فیلمها به این بازار میآیند.
برای شرکت در این بازار محدودیتی وجود ندارد و شرکت در آن برای عموم آزاد است.
* تندیس نخل طلای کن چگونه ساخته شد؟
تندیس نخل طلای کن برگرفته از سمبل شهر کن (درختهای نخل) |
در سال 1954، «سوزان لازون»، جواهرساز پاریسی پیشنهاد استفاده از برگ نخل که دیگر سمبل شهر و جشنواره فیلم کن شده بود را بهعنوان جایزه داد که در نهایت از سال 1955 جایزه نخل طلا جایگزین جایزه بزرگ این جشنواره شد.
در زیر به روایت تصویر اشاره داریم به مراحل تولید این تندیس:
ساخت ماکتی از نخل طلا براساس طرحی از پیش کشیده شده |
تطبیق ماکت ساخته شده با الگوی از پیش طراحی شده |
ساخت ماکت نخل طلا |
قالب گیری طرح اولیه تندیس |
مرحله قالبگیری |
سرد کردن قالب حرارت دیده |
مرحله بعد از قالب گیری |
مرحله تثبیت رنگ |
مرحله تراشکاری و رفع زواید تندیس |
محصول نهایی تندیس نخل طلای کن |
نصب تندیس نخل طلا بر روی کریستال |
نخل طلا، جایزه اول جشنواره فیلم کن |
*«کیارستمی»، اولین و آخرین فیلمساز ایرانی برنده نخل طلای کن:
کیارستمی، اولین و آخرین فیلمساز ایرانی که برای فیلم «طعم گیلاس» برنده جایزه نخل طلای کن شد |
«عباس کیارستمی»، فیلمساز مطرح ایرانی که تاکنون سه بار نامزد دریافت جایزه نخل طلای کن شده است، در سال 1997 برای فیلم «طعم گیلاس» برنده این جایزه شد، این اولین و آخرین باری بود که یک فیلم ایرانی برنده این جایزه سینمایی میشد.
البته این فیلم در کنار فیلم ژاپنی «مارماهی» ساخته «شوهی ایماورا» جایزه نخل طلا را به طور مشترک به دست آورد.
«طعم گیلاس» داستان مردی (با بازی همایون ارشادی) است که به فکر خودکشی است ولی قبل از مرگش به دنبال کسی است که جنازه او را پس از مرگ دفن کند.
این فیلم آن سال در جشنواره کن با بازخوردهای مثبت و منفی زیادی روبرو شد که در این میان «راجر ایبرت»، منتقد سینمای آمریکا این فیلم را یکی از خستهکنندهترین فیلمهایی که تاکنون دیده است، معرفی میکند و در نقد این فیلم مینویسد: مثل این میماند که پادشاهی بدون لباس دیدهام.
البته برعکس «ایبرت» برخی چون منتقدان روزنامههای «شیکاگو ریدر» و «نیویورک دیلی نیوز»، این فیلم را ستوده و آن را شاهکار سینما میدانند.
* آمریکا با 18 جایزه نخل طلا، رکورددار پرجایزهترین کشور شرکتکننده در رقابتهای کن است:
فیلم درخت زندگی ساخته ترنس مالیک که سال گذشته برنده جایزه نخل طلای کن شد |
کشور آمریکا با 18 جایزه نخل طلا، در صدر فهرست پرجایزهترین شرکتکننده رقابتهای کن قرار دارد که اولین بار در سال 1939، اولین سال برگزاری جشنواره فیلم کن برای فیلم «مرد اتحادیه اقیانوس آرام» به کارگردانی «سیسیل ب دومیل» برنده این جایزه شد و آخرین بار نیز سال گذشته برای فیلم «درخت زندگی» ساخته «ترنس مالیک» برنده این جایزه شد.
پس از آمریکا به ترتیب کشورهای ایتالیا با 12 نخل طلا، فرانسه با 11 نخل طلا، انگلیس با10 نخل طلا، دانمارک و ژاپن هرکدام با 4 نخل طلا، کشورهای بلژیک، آلمان، صربستان و مونتهنگرو، سوئد، روسیه با 2 نخل طلا و کشورهای الجزایر، برزیل، چک و اسلواکی، ایران، هندوستان، مکزیک، مجارستان، نیوزیلند، اسپانیا، سوئیس، چین، ترکیه و یونان هر کدام با یک نخل طلا در فهرست پرجایزهترین شرکتکنندههای رقابتهای کن قرار گرفتهاند
به گزارش فارس، روزنامه اسرائیلی "هاآرتص" طی گزارشی نوشت که اسرائیل نگران به توافق رسیدن ایران و قدرتهای جهانی در نشست بغداد است.
این روزنامه نوشت: اسرائیل نگران "توافقی میانی" میان جمهوری اسلامی و قدرتهای جهانی در روز 23 می [3 خرداد] است که میتواند گزینه حمله نظامی اسرائیل را لغو کند.
هاآرتص نوشت: در حالی که 7 روز تا آغاز دور بعدی گفتوگوهای هستهای با ایران باقی مانده است فشارها ادامه دارد و هر اطلاعاتی که درباره ایران به بیرون درز میکند در رسانههای منتشر میشود.
این روزنامه صهیونیستی نتوانست ناراحتی و خشم مقامات اسرائیلی از توافق احتمالی ایران و گروه 1+5 را پنهان کند و نوشت: توافق احتمالی میان ایران و قدرتهای جهانی در نشست بغداد تا حدودی برای اسرائیل تلخ است اگر چه این امید وجود دارد که این مذاکرات به طور کامل شکست بخورد.
هاآرتص نوشت: تاریخ گفتوگوهای بغداد در حال نزدیک شدن است و اسرائیل این احساس را دارد که ایران و قدرتهای جهانی به شدت در تلاش برای رسیدن به توافقی مقدماتی در رابطه به برنامه هستهای ایران هستند که میتواند زمینه را برای توافق دائمی میان ایران و آمریکا و دیگر قدرتها را فراهم کند.
"کارترین اشتون" مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا چهارشنبه گذشته به تلآویو سفر کرد و با "بنیامین نتانیاهو" نخست وزیر اسرائیل و دیگر مقامات برجسته کابینه اسرائیل دیدار و گفتوگو کرد و در مذاکرات اشتون با مقامات اسرائیلی، احساس توافق 1+5 با ایران تقویت شد.
اشتون که به نمایندگی از گروه 1+5 مذاکرات با تهران را به پیش خواهد برد، به نتانیاهو، "ایهود باراک" وزیر جنگ اسرائیل و "آویگدور لیبرمن" وزیر خارجه اسرائیل و همچنین "شائول موفاز" معاون نخست وزیر گفت که وی درباره مقاصد ایران سادهلوح نیست.
زمانی که اشتون به بروکسل بازگشت در جمع خبرنگاران گفت که وی امیدوار است که دور بعدی مذاکرات با ایران در بغداد "آغازی بر پایان برنامه هستهای نظامی ایران باشد."
هاآرتص نوشت: بر اساس شواهد، ایران و قدرتهای جهانی در مسیر خود برای رسیدن به یک "توافق میانی" هستند.
این توافق به ایران اجازه میدهد تا اورانیوم را تا 20 درصد غنی سازی کند. اگر چه ایران مجبور خواهد شد تا تاسیسات غنیسازی خود در فوردو را به عنوان بخشی از توافقات تعطیل کند.
بر اساس گزارش این روزنامه، در مقابل اقداماتی که ایران انجام میدهد، قدرتهای جهانی نیز برخی از تحریمهایی که قبلا علیه ایران اعمال کرده بودند، تعلیق میکنند که از جمله آنها تحریم نفتی ایران از سوی اتحادیه اروپا و تحریم بانک مرکزی از سوی آمریکا است.
به گزارش واحد مرکزی خبر، مجید جمالی فشی که در جریان سفر به خارج از کشور با عوامل سرویس امنیتی رژیم صهیونیستی موسوم به موساد ارتباط برقرار کرده بود ، چندین نوبت با عوامل این سرویس در کشورهای مختلف دیدار و نهایتا برای دریافت آموزشهای مربوط به ترور شهید علی محمدی به اراضی اشغالی فلسطین منتقل و تحت آموزشهای نظامی و تروریستی قرار گرفته بود.
وی پس از بازگشت به کشور ، با تهیه مقدمات ارتکاب جنایت ، نهایتا با بمب گذاری در یک دستگاه موتورسیکلت، این دانشمند هسته ای کشورمان را در برابر خانه اش به شهادت رساند.
محکوم علیه پس از دستگیری ، به تمامی اتهامات خود اعتراف و شرح دقیقی از چگونگی جذب توسط عوامل موساد و تعلیمات آنان برای شهادت دانشمند هستهای کشورمان را تشریح کرد. دادگاه رسیدگی به اتهامات جمالی فشی در تاریخ اول شهریورماه سال گذشته در شعبه 15 دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی صلواتی و با حضور وکیل ، نماینده دادستان و اصحاب رسانههای جمعی به صورت علنی برگزار شد که نهایتا نامبرده به اتهام محاربه و افساد فیالارض از طریق ترور شهید علیمحمدی به واسطه مستقر کردن موتورسیکلت و انفجار آن، همکاری با رژیم صهیونیستی و شبکه تروریستی موساد، تحصیل مال نامشروع به واسطه همکاری اطلاعاتی با رژیم صهیونیستی، تخریب اموال مسکونی ناشی از انفجار بمب و نگهداری مواد روانگردان به اعدام محکوم شد.
با اعتراض محکوم علیه پرونده جهت رسیدگی به دیوانعالی کشور ارسال که شعبه مربوط در دیوان عالی کشور هم رای دادگاه بدوی را تایید کرد و حکم صادره بامداد روز جاری اجرا شد.
سردار سید حمید صدرالسادات، رییس سازمان وظیفه عمومی ناجا، درباره این تغییر به خبرآنلاین می گوید: "در زمان های مختلف با توجه به نرخ رشد جمعیت جوانانی که به دوره سربازی می رسند و نیازهای نیروهای مسلح، نوسان هایی در سربازی بوجود می آید؛ اگر موالید کمتر شود، امتیازات برای معافیت نیز کمتر می شود و اگر موالید بیشتر شود، امتیازات هم بیشتر می شود."
او بااشاره به قانونی بودن 24 ماه خدمت سربازی، می گوید: "ضرورت ایجاب کرده بود که قبلا با توجه به وجود نیروی مازاد، یک مدتی از طول خدمت سربازی به صورت موقت کم شود و یک سری امتیازات دیگری نیز داده شود. اما می دانید که تعداد موالید ما درحال حاضر در ایران کم شده است. در حقیقت در یکی دو دهه قبل رشد نرخ جمعیت و موالید بیشتر بود ولی اکنون کمتر شده است تغییر موقتی مدت خدمت از 24 ماه به 18 ماه طبق ابلاغیه ستاد کل نیروهای مسلح تا آبان ماه سال 1390 قابل اجرا بود. اما مدت خدمت سربازی از ابتدای سال 1391 به 21 ماه تغییر کرد که باز هم نسبت به مدت قانونی 24 ماه، 3 ماه کاهش دارد. درحقیقت باید این را بگوییم که مدت خدمت سربازی به نسبت قانون کاهش داشته است."
به گزارش مشرق، شبیهساز یا سیمولاتور (SIMULATOR) امروزه به عنوان یکی از محصولات فناوری «واقعیت مجازی یا Virtual Realty» خدمت شایانی به برنامه های آموزشی برای کاربری بهتر وسائل هوایی، زمینی و دریایی و حتی امور پزشکی کرده است.
شاید پرهزینه و پرمخاطره ترین نوع آموزش، آموزش های خلبانی باشد. هواگردها (هواپیما، بالگرد و ...) عموماً وسائل بسیار گرانقیمتی هستند و هم کاربران نظامی و هم غیرنظامی تا حد امکان تمایلی به صرف هزینه های بسیار زیاد آموزش ندارند که عمدتاً ناشی از مصرف قطعات و سوخت است. همچنین تمامی ساعاتی که هواگرد درگیر برنامه آموزش است از دسترس کاربری های عملیاتی دور است. از اینرو ابتدا خلبانان را با هواپیماهای ساده تر آموزش داده سپس وی را با هواپیمای مدنظر روی زمین آشنا کرده و در نهایت به پرواز با آن هواپیما مبادرت می نمایند.
با ساخت سامانه های شبیه ساز که از نظر تجهیزات و فضای داخلی و عملکرد دینامیکی مشابه هواپیمای اصلی بودند گام مهمی برای رفع مشکلات پیش گفته برداشته و به مرور این وسیله به جزء جدائی ناپذیر آموزش ها تبدیل شد.
به کمک این سامانه ها می توان تمامی حالاتی که احتمال بروز آنها کم یا زیاد است را برای خلبان مشابه سازی کرد نظیر رویارویی با وضعیت های اضطراری مانند خاموش شدن موتور، قطع برق هواپیما، آتش سوزی در بخش های مختلف، باز نشدن ارابه فرود یا شکستن آن و ترکیدن لاستیک روی باند و ... یا قرار دادن خلبان در موقعیت های مختلف راهکنشی(تاکتیکی) نظیر نبردهای هوا به هوا، تهدید از جانب انواع ادوات پدافند هوایی، پروازهای جمعی با سایر هواپیماها، اجرای عملیات هوا به سطح و ...
اما برای دستیابی به تمامی این مزایا باید مرحله دشوار طراحی و ساخت شبیه ساز پشت سر گذاشته شود.
شبیه سازها با توجه به سطح فناوری مورد استفاده دارای انواع ساده تا پیچیده هستند که قیمت نمونه های کامل و پیشرفته آنها که دارای 6 درجه آزادی حرکتی رو به جلو-عقب، چپ-راست، بالا-پایین و سه دوران حول محورهای طولی، عرضی و عمودی هستند و امکان مشابه سازی تمامی حرکت هایی که در پرواز اتفاق می افتد حتی سقوط هواپیما را داشته و ویژگی های گرافیکی بالایی را نیز دارند عمدتاً با خود هواپیما برابری کرده و بعضاً گران تر نیز است اما مزیت های فراوان شبیه سازها و دوره عمر بالای آنها باعث می شود برای بکارگیری در امور آموزشی به صرفه باشند.
کاهش استهلاک و مصرف قطعات و هزینه های تعمیرات، کاهش مدت درگیر بودن هواپیمای واقعی برای فعالیت های آموزشی و در نتیجه در دسترس بودن برای امور عملیاتی و کاهش سوانح آموزشی، کاهش سوانح ناشی از مشابه سازی شرایط اضطراری در پروازهای هواپیماهای آموزشی، بالا نگهداشتن توانایی ها و حفظ مهارت خلبانان در طول زمان، مسلط شدن بر ادوات داخل کابین و کارکرد آنها، افزایش سرعت واکنش خلبانان در مواجهه با شرایط حساس و سانحه که عمدتاً تنها چند ثانیه به طول می انجامد از دیگر مزایای بکارگیری شبیه سازها هستند.
بعلاوه پروازهای بازآموزی خلبانان که باید هر چند ماه یکبار باشد می تواند توسط شبیه ساز و با تکرار انواع شرایط اضطراری که در مدت پروازها توسط خلبان تجربه نشده به تعداد دفعات مورد نیاز اجرا شود، عملکرد وی در طی تمرین با شبیه ساز ضبط شده و مورد تحلیل قرار گیرد.
به طور کلی شبیه ساز وسیله ای پیچیده و گرانقیمت از نظر هزینه های طراحی و تولید است اما این وسائل حتی تا 30 سال قابلیت استفاده دارند و البته هزینه هر ساعت کار با شبیه ساز بسیار کمتر از هزینه یک ساعت آموزش با هواپیمای واقعی است.
دانش های مختلفی نظیر دینامیک و کنترل، واقعیت مجازی، برق الکترونیک و کنترل، ساخت و تولید، طراحی صنعتی، هوانوردی و خلبانی و ... باید به صورت هماهنگ و دقیق برای مراحل طراحی معادلات پروازی، نرم افزارها، طراحی و نصب و راه اندازی سامانه تصویری و سامانه های حرکتی مورد استفاده قرار گیرند تا یک شبیه ساز کامل ساخته شود.
امروزه در کشور تحریم شده ما ایران بیش از 10 نمونه شبیه ساز انواع هواپیماهای جنگنده و چند نوع بالگرد ساخته شده و در پایگاه های مختلفی مشغول ارائه خدمات است. این شبیه سازها شامل انواع مختلف ثابت و تمام متحرک و حتی نوع 6 درجه آزادی بوده ولی با قیمت های بسیار کمتر از آنچه برای تهیه آنها از خارج باید پرداخت می شد ساخته شده اند. البته برای مصارف زمینی و دریایی و زیردریایی نیز شبیه سازهایی ساخته شده که مورد بحث این گزارش نیست.
این شبیه سازها از کابین پرواز واقعی، کنترل فرامین و ارتباط آن با رایانه و سروو موتورهای بازخوردهای نیرویی به دست و پای خلبان، سامانه های تصویری، رایانه و نرم افزارهای کنترلی و سامانه های نمایش و مدیریت آموزش برای استاد خلبان تشکیل شده اند.
با فناوری بومی و استفاده از توان متخصصان داخلی این شبیه سازهای ارزشمند با هزینه بسیار کمتری نسبت به نمونه خارجی ساخته شده اند.
به عنوان مثال خرید شبیه ساز برای جنگنده اف-4 فانتوم به 10 میلیون دلار اعتبار نیاز داشته که با ساخت داخلی آن برای نمونه اول یک میلیارد تومان یعنی حدود 10 درصد و برای نمونه بعدی حدود 3 درصد رقم مذکور هزینه شده است. جنگنده اف-4 که زمانی پرتعدادترین هواپیمای رزمی نهاجا بوده و هم اکنون نیز به احتمال زیاد است و انواع مأموریت های هوا به هوا و هوا به سطح کوتاه و دوربرد با طیفی از تسلیحات جدید و قدیمی که بعضاً گرانقیمت نیز هستند بر عهده خلبانان توانمند آن گذاشته می شود به دلیل همین حجم بالای پروازها شاید بیشترین نیاز را به شبیه ساز داشته باشد.
از اینرو هم اکنون حداقل دو دستگاه از این شبیه سازهای ایرانی مورد استفاده قرار می گیرند که نمونه اول در پایگاه نهم شکاری بندرعباس و نمونه دوم در پایگاه ششم شکاری بوشهر عملیاتی شده است.
همچنین شبیه ساز متحرک هواپیمای جنگنده اف-7 نیز که علاوه بر نمونه تک نفره، خود دارای نمونه دو نفره آموزشی بوده و بخشی از پروازهای آموزشی در نیروی هوایی ارتش بر عهده آن است در مدت کمتر از یک سال ساخته شده است. برای تأمین این شبیه ساز توسط شرکت های خارجی 22 میلیارد تومان درخواست شده بود که نهاجا با صرف 2 میلیارد یعنی 9 درصد آن مبلغ موفق به ساخت این وسیله ارزشمند شد.
شبیه ساز جنگنده رهگیر و مهم نیروی هوایی ارتش یعنی اف-14 تامکت که پیش از انقلاب خریده شده بود نیز توسط متخصصان داخلی بازسازی و بهسازی شده و با استفاده از فناوری های روز دارای قابلیت های بالاتری شده است. خصوصاً بهسازی و توسعه شبیه ساز کابین عقب این هواپیما نیز مد نظر بوده است. خلبانانی که برای پرواز با تامکت، این هواپیمای بسیار ارزشمند آماده می شوند با توجه به حساسیت مأموریت های رهگیری و سرعت بالای وقایع در درگیری های هوایی ویا نیاز به پرواز طولانی گشت زنی از شبیه سازها استفاده فراوانی می برند.
به گزارش ایسنا، عليرضا داودنژاد ـ كارگردان و پدر اين بازيگر ـ گفت: اين عمل تحت نظر دكتر ملكحسيني با موفقيت انجام شده است.
به گفتهي او، رضا داودنژاد اكنون در بخش مراقبتهاي ويژهي بيمارستان بستري است.
اين بازيگر در فيلمهايي مانند «مصائب شيرين»، «بچههاي بد»، «نيش زنبور» و ... ايفاي نقش كرده است. او 13 ارديبهشتماه براي پيوند كبد به شيراز منتقل شد.
به گزارش خبرگزاری مهر، خبرنگار شبکه الجزیره در خبری فوری از طرابلس گزارش داد درگیریها میان ارتش لبنان و افراد مسلح در منطقه باب التبانه طرابلس از سرگرفته شد.
این شبکه به جزئیات بیشتری درباره این خبر اشاره نکرده است، تا کنون 14 نفر در درگیریهای طرابلس کشته و زخمی شده اند و اوضاع این شهر به حدی بحرانی شد که دولت لبنان نشست فوق العاده شورای عالی دفاعی این کشور را خواستار شده بود.
درگیریهای شمال لبنان، صبح امروز در پی تیراندازی افراد ناشناس در منطقه جبل التبانه علیه نیروهای امنیتی لبنان آغاز شد.
جدول قیمت ها در بازار آزاد ارز و سکه، صبح امروز بدین شرح است:
نوع ارز و سکه(قیمت:تومان)
قیمت صبح یکشنبه
دلار آمریکا
1580
یورو
2070
پوند
2590
درهم امارات
435
تمام سکه طرح قدیم
610000
تمام سکه طرح جدید
597000
نیم سکه
305000
ربع سکه
173000
گفتنی است هر گرم طلای 18 عیار هم امروز صبح به 60 هزار و 900 تومان رسید.
نوع ارز و سکه(قیمت:تومان)
|
قیمت صبح یکشنبه
|
دلار آمریکا
|
1580
|
یورو
|
2070
|
پوند
|
2590
|
درهم امارات
|
435
|
تمام سکه طرح قدیم
|
610000
|
تمام سکه طرح جدید
|
597000
|
نیم سکه
|
305000
|
ربع سکه
|
173000
|
به گزارش باشگاه خبرنگاران، دزدان دریایی طی دو مرحله، یک فروند کشتی تجاری ایرانی را مورد هجوم قرار دادند که پس از مواجهه با آتش سنگین و سرعت عمل تکاوران نیروی دریایی ارتش منطقه را ترک کرده و متواری شدند.
بنا بر این گزارش، در مرحله اول شش فروند قایق دزدان دریایی در قالب 40 نفر در موقعیت 115 مایلی شمال شرقی تنگه باب المندب و در مرحله دوم هشت فروند قایق دزدان دریایی در قالب 48 نفر در موقعیت 155 مایلی شمال شرقی تنگه باب المندب، کشتی تجاری ایرانی را مورد هجوم قرار دادند که در هر دو مرحله با هوشیاری تکاروان نیروی دریایی مواجه شده و در ربایش این کشتی ایرانی ناکام ماندند.
کشتی تجاری ایرانی پس از متواری شدن دزدان دریایی مسیر حرکتی خود را در سلامت کامل به سمت مقصد ادامه داد