بالا رفتن از یک کوه سنگی در آلاسکا
بارش باران و جاری شدن سیل در شهر لیوژو در جنوب چین
تلاش پلیس برای متفرق کردن معترضان جنبش اشغال در مقابل بانک انگلند در لندن
اجرای برنامه یک گروه هنری یونانی در فستیوالی در شهر ممفیس ایالت تنسی آمریکا
انباشت کانیترهای محتوی بار در بندر یانگشان در نزدیکی هنک کنگ
کفش های سنتی کره ای که با نی ساخته می شود
خانم "اولین ویدمر" رییس جمهوری سوییس (سمت چپ) در حال نگاه به کیف جدید وزیر حمل و نقل و ارتباطات سوییس
شنای یک پلیکان در دریاچه ای در کلمبو
تلف شدن دهها هزار ماهی در رودخانه ای در شهر چنگدو چین
بنای یادبود جنگ دوم جهانی در شهر کی یف اوکراین
قدم زدن یک زوج جوان اوکراینی در تونل عشق در شهر کلوان در شرق اوکراین
ازدحام 100 هزار نفری مکزیکی ها برای شرکت در یک کنسرت در شهر مکزیکو سیتی و درگیری آنها با پلیس
معترضان یمنی در شهر عدن
خواب یک ورزشکار روی سکوی توزیع مدال در سالن مسابقات قهرمانی شنا آلمان در برلین
بدون شرح!
آزمایش نمونه نسل جدید مریخ نوردهای ناسا
امحای 400 کیلوگرم کوکایین از سوی پلیس هندوراس
مشارکت مصری های مقیم اردن در انتخابات ریاست جمهوری مصر
حمله راکتی طالبان به دو تانکر سوخت در نزدیکی فرودگاه جلال آباد
بازار سبزی فروشان در یینچوان چین
ادامه تظاهرات اعتراضی علیه بازداشت فعالان حقوق بشر در بحرین
خنک شدن یک دختر پاکستانی درون یک کانال آب در لاهور
عکس انداختن یک زن عربستانی درون یک بنای تاریخی در عربستان
بازدیدکنندگان در حال گرفتن عکس از یک غار یخی در نزدیکی شهر نینگوو چین
جشن تولد یک مادر 112 ساله چینی در استان شمالی شاندونگ با حضور اعضای پر شمار خانواده
استفاده از آی پد برای انتخاب غذای آرانگوتان باغ وحش میامی
دسر 1000 دلاری رستورانی در نیویورک
جاری شدن سیل در غرب لندن
بدون شرح!
باستانشناسان در تازهترین حفاریهای خود در کلانشهر زولتان که از قوم مایا بهجامانده نقاشیهای دیواری را کشف کردهاند که بر خلاف یافتههای پیشین آنها از پایان جهان در سال 2012 خبر نمیدهند. آیندهای که آنها پیشبینی میکنند تا قرنها بعد ادامه دارد.
به گزارش نشنال جئوگرافیک، در این نقاشیها علاوه بر تصاویر ترسیم شده از پادشاه و ملازمانش، اعداد و محاسبات متعددی به چشم میخورند که کاتبان باستانی از آنها برای درک زمان استفاده میکردند. این حکاکیها علیرغم تفسیرهای غلط از آخرالزمان 2012 نشان میدهند تاریخ جهان تا قرنها بعد ادامه خواهد داشت.
یکی از باارزشترین جنبههای این حفاری راهیافتن باستانشناسان به درون جامعه قوم مایا است که تاکنون ناشناخته مانده بوده و میتواند زندگی اجتماعی آنها را به تصویر بکشد. ویلیام ساتورنو که رهبری این حفاریها را به عهده دارد، میگوید: «نمونهای شبیه به نقاشیهایی که در این منطقه کشف کردهایم تاکنون دیده نشده است». او و همکارانش در سایت زولتان که به چشم افراد عادی منطقهای 16 کیلومتری است و سطح بخشی از جنگلهای شمال گواتمالا را تشکیل میدهد، موفق به این کشف باارزش شدهاند.
اولینبار فرانکو راسی دانشجوی دکترای باستان شناسی دانشگاه بوستون در سال 2010/1389 موفق شد تونلی را در این سایت کشف کند که روی دیوارهای آن اثر کمرنگی از نقاشیهایی با خطوط قرمز دیده میشد. اندکی بعد او و همکارانش با کنار زدن گلولایی که حکاکیها را پوشانده بود، متوجه شدند با علامتهایی حجاری شده و نقوش متعدد روبرو هستند. حفاریها در سال 2011/1390 نشان دادند که این تونل میتواند یک اتاق کار باستانی باشد که مایاها برای حفظ تاریخ زولتان از آن استفاده کردهاند.
راسی میگوید: «آن چیزی که باعث میشود این اتاق بسیار جالبتوجه باشد، وجود فضای کار و نیمکتهای داخل آن است که احتمالا افراد روی آنها می نشستهاند و نقاشیهایی را در کتابهایی ترسیم میکردهاند که قرن هاست دیگر اثری از آنها نیست. این کتابها احتمالا پر از محاسبات پیچیده بودهاند که برای پیشگویی آینده شهر استفاده میشده و نویسندگان آنها برای توصیف تاریخ به جدولهایی مراجعه میکردهاند که روی دیوارها دیده میشوند و اعداد بسیاری روی آنها نوشته شده است. این اتاقها باید در سایتهای دیگر نیز وجود داشته باشند اما این اولینبار است که ما با یک نمونه از آنها برخورد میکنیم».
تاریک و روشن قوم مایا
سر در ورودی دالان حکاکها و نویسندهها را سالها پیش فرسایش و رطوبت جنگل از بین برده است. پیش از این این دالان بخشی از ساختمان کوچکی بوده که زمانی به میدان اصلی شهر که توسط هرمها پوشیده شده راه داشته، در این میدان عمومی بزرگان جشن برگزار میکردهاند و فروشندگان دورهگرد احتمالا به کار فروش ظرفهای گلی خود مشغول بودهاند.
این شهر که در سال 1915/1294 کشفشده، تنها 8 کیلومتر با سنبارتلو، دیگر کلانشهر مایاها فاصله دارد که در سال 2000 با کشف دیوارنماهایی در آن توسط ساتورنو معروف شده است.
گستره تمدن مایا پس از این دو شهر عظیم به سرزمینهای دیگری میرسد که اکنون کشورهای گواتمالا، بلیز و منطقه یوکاتان در مکزیک را تشکیل میدهند. به نظر میرسد در حدود 900 سال پس از میلاد این مرکز حیات مایاها که شامل زولاتان نیز میشده در اثر خشکسالی و احتمالا درگیریهای سیاسی ویران شده است. شاید نومیدی این انسانها در سالهای پایانی تمدن مایا نیز در شکلگیری نقاشیهای تازه کشف شده در دالان حکاکها مؤثر بوده است.
البته با وجود سالهای ناآرامی و غارت فضای داخلی این دالان و اتاقها کاملا دستنخورده باقیمانده است. در میان تصاویر نقاشی شده روی سه دیوار آن نقاشی نارنجیرنگی از مردی به چشم میخورد که بخش سپرمانند سفیدی روی سر و قفسهسینهاش را پوشانده، علاوه بر این پادشاهی که سرش با کلاهی از پرهای آبی تزئین شده روی یکی از دیوارها حکاکی شده،به وسیله پردهای که توسط استخوانهای انسان از دیوار آویزان شده پنهان شده و با کنار زدن آن آشکار می شود.
اما هنوز هم کشف دیگری وجود دارد که جالبتوجهتر از نمونههای پیشین است. همکاری دیوید استوارت کتیبهشناس و باستانشناس با هتر هرست که هنرمند است، به کشف نشانههایی از خط هیروگلیف که به سختی قابلدیدن است، در دیوارهای شرقی و شمالی این دالان منجر شده است.
یک جدول قمری و یک حلقه اعداد نیز کشف شده که برای محاسبه تاریخ بر اساس حرکت اجرام آسمانی استفاده میشد. محاسبات تاریخی انجام شده در این دالان تا حدود 7000 سال آینده ادامه دارند و بر خلاف نشانههای پیشین که برخی (به اشتباه) آن را پایان جهان در سال 2012 تعبیر کردهاند، نشان میدهند که تاریخ از دید این قوم ادامه داشته است.
محققان میگویند شاید بخشی از تلاش انسانها در این دالان به پیشبینی وقایع در زمان قطحی و خشکسالی که گریبانگیر آنها بوده نیز برگردد. به نظر میرسد ساکنان زوتان کمتر از دیگر گروهها به پیشبینی پایان جهان علاقمند بودهاند.
راسی میگوید: «علیرغم این کشف تازه هرگز نخواهیم توانست تمامی اسرار این دلان را کشف کنیم. این منطقه در دهه 1970/1350غارت شده و بسیاری از آثار تاریخی آن دیگر وجود ندارد. حکاکی بسیاری هم دیگر چندان واضح نیستند». ساتورنو که رهبری حفاریها را در این منطقه به عهده دارد، خوشبینتر است و میگوید: «ما پس از سه سال کاوش در این سایت موفق به کشف چیزهایی شدیم که بیسابقه بودند و هنوز سالهای بسیار دیگری را نیز پیش رو داریم».
روز 26 آوریل سال 1986 یکی از بدترین فجایع تاریخ بشری رخ داد که در طی آن نیروگاه اتمی ، چرنوبیل در کشور اوکراین امروزی که در آن زمان جزء اتحاد جماهیر شوروی سابق بود منفجر شده و باعث شده تا تشعشعات اتمی تا فاصله زیادی از این نیروگاه پخش شود. دولت شوروی سابق در چند سال باقی مانده از حیات خود سعی کرد تا به هر نحو ممکن بر روی این حادثه سرپوش بگذارد و تقریبا هیچ گونه اطلاع رسانی و یا شفاف سازی را در مورد آن انجام ندهد.
پدیده برخورد کشتی با نهنگ ها یکی از موارد غم انگیز در طبیعت است که سالانه باعث قربانی شدن تعداد زیادی از نهنگها می شود. در یکی از جدیدترین این حادثه ها که در نزدیکی سواحل "سریلانکا" رخ داده است یک نهنگ از نژاد "آبی" از ناحیه دم با بخش جلوی یک کشتی برخورد کرده است و باعث شده است تا این بخش از بدن این نهنگ به شدت مجروح شود.
تصاویر مربوط به این نهنگ توسط غواصی به نام "تونی وو" تهیه شده است. او می گوید: به احتمال زیاد این نهنگ شب قبل از عکس برداری برای هواگیری به سطح آب آمده بوده است و در آن زمان با کشتی برخورد کرده است. دیدن این نهنگ بزرگ و زیبا در این شرایط بسیار ناراحت کننده است.
مسئله این است که نهنگ ها با وجودی این که یکی از بزرگترین ساکنان دریا هستند اما با وجود این در مقایسه با کشتی های بزرگ باربری توانی ندارند و در صورت برخورد آسیب شدیدی می بینند. متاسفانه به دلیل این که ضربه حاصل از این برخورد در کشتی احساس نمی شود آمار دقیقی از تعداد این برخوردها و نهنگهایی که به این دلیل قربانی می شوند وجود ندارد.
آبهای منطقه اقیانوس هند از جمله مناطقی است که تعداد زیادی از نهنگها در آن زندگی کرده و یا از آن به عنوان مسیر مهاجرت بهره می برند و در عین حال این اقیانوس یکی از شلوغ ترین مسیرهای دریایی در جهان است که در طول شبانه روز تعداد زیادی کشتی با وزن و سرعت زیاد در آن در حال رفت و آمد هستند. وال مورد نظر بر اثر این ضربه جان خود را از دست داد./ ق پ
1- "ديويد کامرون" نخست وزير انگليس که طي ماههاي اخير با توجه به فشارهاي ناشي از بحران اين کشور همين قدرعصباني است.
2- "ترزا مي"، وزير کشور دولت ديويد کامرون
3- "اريک پيکلز"، وزير جوامع دولتهاي محلي انگليس
4- "توني بلر"، نخست وزير پيشين انگليس
5- "مارگارت بکت"، اولين وزيرامور خارجه زن در انگليس
6- "کنت کلارک"، سياستمدار محافظه کار انگليسي
7- "پيتر مندلسون"، سياستمدار انگليسي
8- "جان پرسکات"، معاون نخست وزير پيشين انگليس
9- "جورج ازبورن"، وزير دارايي انگليس
10-"ويليام هیگ"، وزير امور خارجه انگليس
11- "گوردون براون"، پنجاه و دومين نخست وزير انگليس
12- "بوريس جانسون"، شهردار لندن
متيو فاكس بازيگر سريال تلويزيوني لاست به اتهام رانندگي در حالت مستي در ايالت اورگي بازداشت شد.
براساس اين گزارش، اين اتفاق در ميان بازيگران آمريكايي به يك رويه عادي تبديل شده و ليست بلند بالايي از اين جنس بازيگران به دليل شرب خمر در زمان رانندگي بازداشت شده اند.
نيكلاس كيج
ليندسي لوهان
مل گيبسون
آرنولد شوارتزنگر
رابين ويليامز