به گزارش مشرق، مسلسلها از زمان جنگ اول جهانی تا به امروز به عنوان بخش جدایی ناپذیر از هواپیماهای رزمی مطرح بوده اند. از مسلسلهای سری "ماکسیم" که بر روی جنگنده های دو باله جنگ اول جهانی نصب شده بود تا توپهای 20 میلی متری که امروزه در درون بدنه جنگنده های نسل پنجم به کار رفته است، همگی این نکته را اثبات می کنند که این سلاح ها با وجود گذشت نزدیک به یک قرن هنوز هم نقش مهمی در رزم های هوایی دارند.
از زمان جنگ اول جهانی تا سال 1940 میلادی مسلسلهای کالیبر 7.62 و یا 7.92 به عنوان سلاح های اصلی هواپیماهای جنگی مورد استفاده قرار می گرفتند. این مسلسلها مثل سری مشهور ماکسیم در حقیقت سلاح های مخصوص نیروهای زمینی بودند که بر روی هواپیماها نصب شده بودند. در آن دوران بسیاری از جنگنده ها از بدنه های چوبی و پارچه ای بهره می برند و سرعت زیادی نیز نداشتند. در نتیجه مسلسلهای کالیبر 7.62 برای آن دوران مناسب به نظر می رسید. در آغاز جنگ دوم جهانی نیز کشورهایی به مانند آلمان، انگلستان، فرانسه و یا شوروی سابق از طیفی از مسلسلها با کالیبرهایی بین: 7.62 تا 15 میلی متر بهره می بردند.
با ظهور پرنده های جدید که از سرعت بیشتر و بدنه نیرومند تر بهره می بردند لزوم افزایش کالیبر بیش از پیش مشخص شد. یکی از بهترین و پر استفاده ترین توپها در این میان ، توپ 20 میلی متری مدل " اورلیکن " ساخت سوئیس بود که امروزه نیر همچنان در انواع مختلف در جهان به خدمت مشغول است.
این توپها دارای نواخت تیری در حدود 520 تا 540 گلوله در دقیقه بودند و این امکان بود که از آنها در برابر انواع خاصی از اهداف هوایی و زمینی استفاده کرد. اما در نبردهای ابتدایی جنگ دوم جهانی ، مثل نبرد بریتانیا که عمدتا بین شکاری رهگیرهای سبک مثل سری " Me-109 " آلمانی و یا اسپیت فایر های انگلیسی درگرفت این نکته را ثابت کرد که در این گونه نبردها هنوز سلاح های کالیبر کوچک به دلیل سرعت بیشتر گلوله و نواخت تیر بالاتر بهتر عمل می کنند.
در سالهای میانی جنگ دوم جهانی و با ورود بمب افکن های سنگین و لزوم حمله به اهداف محافظت شده زمینی مشخص شد که مسلسلهای 7 میلی متری آنچنان کاربردی ندارند. در این میان کشورهای مختلف سیاستهای گوناگونی را پیش گرفتند. برای نمونه انگلیسی ها هواپیماهای " اسپیت فایر" خود را در مدلهای جدیدتر با مسلسلهای 12.7 میلی متری و توپهای 20 میلی متری مجهز کردند و یا آمریکایی ها در هواپیمای " موستانگ " از 6 مسلسل 12.7 میلی متری بهره می بردند . آلمانی ها نیز در هواپیمای جدیتر فوکه ولف " FW-190 " از ترکیب مسلسلهای 13 میلی متری و توپهای 20 میلی متری بهره می بردند.
توپ 30 میلی متری "MK-108"
اما شاید نیرومندترین توپ به کار رفته هوایی در جنگ دوم جهانی را بتوان مدل آلمانی " MK 108 " معرفی کرد که با کالیبر 30 میلی متر و نواخت تیر 650 گلوله در دقیقه بر روی شکاری های جت " Me-262 " نصب شد و لحظات سختی را برای بمب افکن های متفقین رقم زد. در دوره پس از جنگ دوم جهانی آمریکایی ها و روسها راه متفاوتی را پیش گرفتند. آمریکایی ها بیشتر بر روی توپهایی تا کالیبر 20 میلی متر با نواخت تیر و سرعت دهانه بیشتر تاکید داشتند و روسها نیز بیشتر به دنبال توپهایی با کالیبر بزرگتر به منظور قدرت تخریب بیشتر بودند.
شاید بتوان با نگاهی به وضعیت دو طرف تا حدودی به علل این تفاوت پی برد. نیروی هوایی شوری سابق در برابر خود ناوگان بمب افکن آمریکایی با بمب افکن هایی مثل سری " B-29 " و با " B-52 " را داشت که اهدافی بزرگ و کند بودند اما یک تهدید خطرناک برای روسها به حساب می آمدند. برای از بین بردن این تهدید لازم بود که از سلاح های سنگین با قابلیت ایجاد آسیب زیاد بهره برده شود. در مقابل غربی ها نیز نیروی هوایی شوروی را در برابر خود داشتند که بیشتر از هواپیماهای شکاری و بمب افکن های سبک تشکیل می شد و نیاز بود تا برای مقابله با این پرنده های سریع از سلاح هایی با سرعت بالا استفاده شود.
نمود عینی این مسئله در جریان جنگ کره در اوایل دهه 50 میلادی بروز کرد. در این جنگ برای اولین بار جت های رهگیر میگ 15 ساخت شوری سابق به میدان آمدند که با 2 توپ 23 و یک توپ 37 میلی متری مسلح شده بودند. این هواپیما توانست با موفقیت تعداد زیادی از بمب افکن های " B-29 " آمریکایی را ساقط کند. در همین حال آمریکایی ها برای مقابله با این تهدید، جنگنده " اف- 86 " را به میدان فرستادند که با 6 مسلسل کالیبر 12.7 میلی متر مسلح شده بود.
سرعت بالاتر گلوله ها و سرعت تیراندازی بیشتر این مسلسل ها به آمریکایی ها کمک کرد تا بتوانند با میگهای 15 روسی در آسمان کره برابری کنند. همین تجارب بود که مسیر آینده دو طرف را مشخص کرد. روسها بیشتر به سمت توپهای تک و دو لول با کالیبر 23 و 30 میلی متری رفتند و آمریکایی ها نیز از سال 1959 به این سو توپ 20 میلی متری 6 لول M61 را به عنوان سلاح استاندارد جنگنده های خود انتخاب کردند.
شوروی سابق در مورد جنگنده " Mig-21 " که پرشمارترین جنگنده روسی و به نوعی پرشمارترین جنگنده جهان به حساب می آید از توپ 30 میلی متری تک لول مدل " NR-30 " با نواخت تیر 850 تا 1000 گلوله در دقیقه بهره می برد. هواپیمای "میگ-23 " به همراه آخرین مدلهای " میگ – 21 " از توپ دولول مدل " GSh-23 " با نواخت تیری در حدود 3400 تا 3600 گلوله در دقیقه بهره می برد.
توپ 30 میلی متری NR-30
روسها در مورد چند جنگنده خود نیز سنت شکنی کرده و از توپهای گاتلینگ 6 لول بهره بردند. توپهای سری " GSh-6-30 " با کالیبر 30 میلی متر که بر روی جنگنده حمله به اهداف زمینی میگ 27 نصب شده است. نواخت این توپ 30 میلی متری بین 4 تا 6 هزار گلوله در دقیقه اندازه گیری شده است. گاتلینگ دیگر روسها مدل " GSh-6-23 " با کالیبر 23 میلی متری است که بر روی هواپیمای میگ – 31 نصب شده است. این توپ دارای نواخت تیری در حدود 10 هزار گلوله در دقیقه بوده و به نوعی دارای بالاترین نرخ آتش در بین سلاح های نصب شده بر روی جنگنده ها است.
توپ " GSh-6-23 "
جنگنده های جدید روسی به مانند : Su-27، Su-30، Su-34، Su-35 و MiG-29 از توپ تک لول 30 میلی متری مدل " Gsh-301 " استفاده می کند. این توپ با وزن 46 کیلوگرم و نواخت تیری در حدود 1500 تا 1800 گلوله در دقیقه و بهره گیری از سیستم های مسافت یاب لیزری سلاحی موثر برای جنگنده های جدید روسی است.
هواپیمای میگ-29 در حال شلیک توپ " Gsh-301 "
اما داستان در جهان غرب به این سادگی ها ادامه پیدا نکرد. پس از سال 1959 و معرفی توپ 6 لول و 20 میلیمتری تعدادی از جنگنده های آمریکایی مثل هواپیمای شکاری بمب افکن " F-105 " تاندر چیف به این سلاح مجهز شدند. شکاری بمب افکن F-4 فانتوم در آن زمان به عنوان یک جنگنده فوق العاده پیشرفته که از فناوری رادار و موشکهای هدایت رادای و هدایت گرمایی بهره می برد به خدمت وارد شد به طور کامل به این فناوری ها تکیه داشت و بدون هیچ گونه توپ و یا مسلسلی به آسمان قدم نهاد.
نسل اولیه موشکهای هوا به هوا آنچنان که باید و شاید در آن زمان پیشرفت نکرده بودند و خلبانان فانتوم آمریکایی در برابر ویتنامی ها که از میگ 17 و یا 21 بهره می بردند دچار مشکلات فراوانی شدند . در سالهای اولیه جنگ به ازای هر یک یا دو جنگنده ویتنامی که ساقط می شد یک جنگنده آمریکایی نیز در نبرد هوا به هوا به ساقط می شد.
جنگنده F-4E در حال شلیک توپ 20 میلی متری M61
این تجربیات سخت و طاقت فرسا باعث شد تا یک قبضه توپ 20 میلی متری نیز برای اف 4 نصب شود. از آن به بعد نیز این توپ به عنوان سلاح اصلی اکثر جنگنده های آمریکایی مثل F-14 ،F-15 ،F-16 ،F-18 و F-22 نیز نصب شده است. توپ 20 میلی متری "ولکان" ساخت شرکت جنرال الکتریک آمریکا دارای نواخت تیری در حدود 6000 گلوله در دقیقه یکی از بهترین توپهای هوایی در جهان به شمار می آید. اما آمریکایی ها برای آخرین جنگنده خود یعنی "F-35" ترجیح دادند تا از توپ 25 میلی متری 4 لول ، مدل GAU-22 با نواخت تیر 1800 تا 4200 گلوله در دقیقه بهره می برد.
آمریکایی ها نیز در یک مورد سنت شکنی کرده و توپی سنگین را به صورت اختصاصی برای یک هواپیمای خاص طراحی کردند. توپ 7 لول سری GAU-8 آونجر که به صورت اختصاصی برای هواپیمای A-10 طراحی شده است یکی از بزرگترین و نیرومندترین توپهای هوایی جهان است که با کالیبر 30 میلی متر و گلوله های نفوذ گر اورانیومی مسلح می شود. نواخت تیر این توپ 4500 گلوله در دقیقه است و می تواند گلوله هایی را شلیک کند که به راحتی می توانند زره یک تانک را سوراخ کنند.
توپ GAU-8
از جمله فناوری های جدید که بر روی جنگنده های جدید آمریکایی، روسی و اروپایی به کار رفته و باعث شده است تا دقت این توپها افزایش یابد، سامانه های هدف گیری نصب شده بر روی کلاه خلبان هستند که به او این اجازه را می دهند تا با سرعت بالایی بر روی هدف قفل کرده و اجرای آتش کند. مهمات مختلفی نیز در این توپها به کار می رود که می توان به انواع ضد زره و انفجاری اشاره کرد که به صورت نواری در کنار یک دیگر قرار گرفته و تخریب سریع هدف را تضمین می کند.
کشورهای اروپایی نیز از جمله سازندگان هواپیماهای جنگنده هستند که برای هواپیماهای خود عمدتا از توپهای تک لول استفاده می کنند. پرنده های فرانسوی به مانند میراژ اف -1 و 2000 از توپ 30 میلی متری تک لول مدل " DEFA " با نواخت تیر 1300 گلوله در دقیقه بهره می برد. جنگنده جدیدتر فرانسوی ها یعنی رافائل از یک توپ 30 میلی متری تک لول با سرعت تیراندازی 2500 گلوله در دقیقه ساخت شرکت " ژیات " استفاده می کند.
توپ 27 میلی متری مدل BK-27 ساخت ماوزر
دو هواپیمای " یورو فایتر" و " ساب گریپین " نیز از توپ 27 میلی متری تک لول ساخت شرکت ماوزر بهره می برند. این توپ با نواخت 1700 تیر در دقیقه پیش از این دو جنگنده بر روی هواپیماهای تورنادو نیز نصب شده بود . پس از گذشت دهه ها از ورود مسلسل به هواپیماهای جنگی، هنوز این سلاح به عنوان رکنی مهم در تجهیز جنگنده ها به شمار می رود.
در سال جاری حجم زیادی از واحدهای مسکن مهر در کشور به بهره برداری رسیدند و یا اینکه در آستانه افتتاح قرار دارند، بنابراین پس از گذشت حدود دو سال، متقاضیان در حال تحویل واحدهای خود هستند که همین امر آنها را با مشکلاتی در تحویل و سکونت مواجه کرده است.
بیشترین مشکل متقاضیان مسکن مهر، متوجه ساکنان شهرهای جدید است و از آنجاییکه این شهرها از داشتن امکانات اولیه و حتی محوطه سازی و آماده سازی محروم بودند بنابراین زمان بهره برداری کامل از واحدها زمان بر است و ساکنان را با مشکلاتی مواجه می کند.
در این خصوص شهر جدید پرند در حاشیه تهران یکی از این شهرها است که پس از ساخت مسکن مهر در آن، تامین زیرساخت ها و امکانات اولیه در ساخت و سازهای جدید مورد توجه قرار گرفت از سویی بیشترین تعداد واحدهای مسکن مهر در این شهر ساخته شده است بنابراین هزینه بیشتری هم صرف آماده سازی و زیر ساخت های آن شده است.
در برآورد اولیه تاکنون 3 هزار میلیارد تومان تسهیلات به مسکن مهر شهر جدید پرند اختصاص یافته که این رقم جدا از هزینه هایی است که برای تامین زیرساختها از سوی دیگر وزارتخانه ها پرداخت شده است که این موضوع اهمیت و جایگاه مسکن مهر در شهر پرند را نشان می دهد.
گلایه برخی از متقاضیان مسکن مهر نسبت به هزینه ها
براساس این گزارش، هزینه آماده سازی و محوطه سازی در این شهر یکی از موضوعاتی است که متقاضیان مسکن مهر نسبت به آن گلایه دارند و معتقد هستند که نباید این هزینه ها از آنها دریافت شود.
یکی از این متقاضیان در تماس با خبرنگار مهر، گفت: در حال حاضر در سایت 20 هزار واحدی مسکن مهر کوزو، 12 هزار و 500 واحد ساکن شده اند و شرکت عمران پرند بابت محوطه سازی، پارکینگ و یا دیگر عناوین از مالکان پول هایی را دریافت کرده است.
وی افزود: تاکنون حدود دو میلیون تومان از ساکنان هزینه گرفته شده است و مسئولان این شرکت عنوان می کنند که بازهم برای آماده سازی و محوطه سازی باید پول بپردازیم.
این متقاضی مسکن مهر با بیان اینکه هنگام ثبت نام، وام مسکن مهر کوزو 5 میلیون تومان بیشتر از دیگر واحدها بود، افزود: تاکنون بخشی از این وام را بابت هزینه محوطه سازی برداشتند و الان هم می گویند باید هزینه بیشتری را بپردازید.
اجبار در بازپرداخت پلکانی وام مسکن مهر
وی با ابراز گلایه نسبت به نحوه بازپرداخت تسهیلات مسکن مهر، اظهار داشت: وام 30 میلیونی به واحدهای ما تعلق گرفت و قرار بود که بازپرداخت آن بصورت ثابت و یا پلکانی باشد و انتخاب این را به عهده متقاضی گذاشته بودند.
این مالک مسکن مهر با بیان اینکه در ابتدا اعلام کردند که سود تسهیلات، 7 میلیون و 800 هزار تومان می شود، گفت: با این وجود، الان به ما اعلام کردند که نحوه بازپرداخت باید پلکانی باشد که پس از 13 سال سود آن حدود 20 میلیون تومان می شود که این خلاف وعده هایی است که در ابتدا به ما دادند.
ارایه ریزهزینه ها به متقاضیان
در این خصوص مدیرعامل شهر جدید پرند در گفتگو با مهر در پاسخ به مشکلاتی که تسهیلات بانکها برای متقاضیان به وجود آورده است، گفت: این موضوع مربوط به بانکها است و آنها باید پاسخگو باشند، زیرا ضوابط و شرایط بازپرداخت تسهیلات را آنها اعلام می کنند.
سعید صابونی با اشاره به اینکه هزینه یک میلیون تومانی بابت آماده سازی در پرند، قبل از مسئولیت بنده به شرکت های دیگری واگذار شده بود، اظهار داشت: در زمان مدیرعامل قبلی پرند دو تعاونی فرهنگیان و مهر تهران وجود داشت که آنها مناقصه ای را برگزار کردند و با دو آماده ساز قرارداد بستند.
وی افزود: این قرارداد شامل اقدامات محوطه سازی نمی شد بنابراین از طریق فراخوان به تعاونی ها، محوطه سازی سایت ها به پیمانکاران واگذار می شود تا سایت های مسکن مهر بطور کامل تکمیل شود.
مدیرعامل شهر جدید پرند با بیان اینکه 2 میلیون تومان بابت محوطه سازی و 2 میلیون تومان بابت آماده سازی از متقاضیان دریافت می شود، گفت: یک میلیون تومان از تسهیلات بانکی و یک میلیون تومان از آورده متقاضی بابت آماده سازی دریافت می شود ضمن آنکه برای محوطه سازی هم برنامه ما از ابتدا حصار کشی و پارکینگ نبوده است اما اخیرا در حال انجام این پروژه ها در کل مسکن مهر پرند هستیم.
صابونی با اشاره به اینکه در مسکن مهر به دنبال سود نیستیم، گفت: درطرح مسکن مهر سودی برای وزارت راه و شهرسازی تعریف نشده تا از مردم پولی بابت آن دریافت شود و هر اقدامی که صورت میگیرد در راستای رضایت متقاضیان است و در نهایت ریز هزینه های انجام شده به متقاضی داده می شود.
وی تصریح کرد: در زمان تحویل سند به متقاضیان باقیمانده این 4 میلیون تومانی که بابت محوطه سازی و آماده سازی دریافت شده به متقاضی بازگردانده می شود و تمامی جزئیات طرح در اختیار آن قرار خواهد گرفت.
مهدی هدایت در گفتوگو با خبرگزاری فارس افزود: باتوجه به پتانسیلهای شهر جدید پردیس و نقش مهمی که این شهر میتواند در جذب سرریز جمعیت تهران داشته باشد، در کنار سایر جذابیتها مثل آغاز ساخت مترو باعث شده است، عموم مردم شهر تهران متقاضی خرید مسکن در پردیس باشند. وی ادامه داد: با توجه به عنایت وزیر راه و شهرسازی ساخت 80 هزار واحد مسکونی در پردیس آغاز شده که در مرحله اول ثبت نام 40 هزار واحد مسکونی در 16 خرداد آغاز می شود. هدایت گفت: این واحدهای مسکونی مهر برای دهکهای مختلف جامعه برنامهریزی شده که متشکل از واحدهای دو خوابه کوچک، سه خوابه، آپارتمانهای سه طبقه 6 واحدی، 4 طبقه 8 واحدی و آپارتمانهای 5 طبقه 10 واحدی برای اقشار متوسط جامعه که پارکینگ هم دارد. *آورده 15 تا 25 میلیون؛5 میلیون در زمان ثبت نام مدیر عامل شهر جدید پردیس گفت: ویژگی خاصی که واحدهای مسکونی مهر پردیس دارد، این است که واحدهای مسکونی آن دارای پارکینگ هستند و در کنار ساخت مسکن تمام کاربریهای عمومی مثل مساجد، مدارس و واحدها تجاری آغاز خواهد شد که این به معنی جذب جمعیت تهران به سمت پردیس خواهد بود. به گفته وی، در احداث این پروژهها ،معماری ایرانی اسلامی و صنعتیسازی رعایت شده است. *شرایط ثبتنام متقاضیان هدایت در خصوص شرایط متقاضیان مسکن پردیس گفت: برای ثبت نام متقاضیان باید دارای شناسنامه متولد تهران باشند و یا در کنار آن حکم کارگزینی دولتی از تهران، سرکوپن تهران و یا اینکه 5 سال فرزندان وی در تهران تحصیل کرده باشند. به گفته وی، مدرک رسمی از اثبات 5 سال سکونت در تهران، متأهل بودن و سبز بودن فرم «ج» از دیگر شرایط خواهد بود. وی افزود: ثبتنام اولیه در جهت تسریع تکمیل پروژه بعد از اثبات شرایط و ثبت سامانه شد با واریزی اولیه 5 میلیون تومان صورت می گیرد. هدایت ادامه داد :آورده افراد به نسبت انتخاب واحد مسکونی از 15 میلیون تومان تا 25 میلیون تومان است که از 16 خرداد ماه جاری در 30 دفتر پستی تهران انجام میشود، لذا متقاضیان برای ثبتنام به بنگاههای مسکن و سایر مؤسسات مراجعه نکنند.
به گزارش گروه خواندنی های مشرق، امروزه هتل های سبزی که سازگار با محیط زیست هستند، طرفداران بسیاری دارند. در زیر 10 هتل سبز برتر جهان را به شما معرفی می کنیم:
هتل کران پلازا
این هتل 4 ستاره که در مرکز شهر کپنهاگ قرار دارد، اولین هتل مجهز به انرژی کارآمد در دانمارک است. با نگاهی به معماری زیبای این هتل می توانید حدس بزنید که وارد یکی از هتل های سبز جهان شده اید.
از امکانات محیط داخلی این هتل می توان به توالت های قابل تجزیه و سالن تجهیزات تولید انرژی اشاره کرد. این هتل بزرگترین تاسیسات فوتوولتائیک خورشیدی منسجم در دانمارک را با تکنولوژی انرژی کارآمد اولیه ادغام کرده و با این کار مصرف انرژی خود را در مقایسه با هتل های معمولی تا 53 درصد کاهش داده است.
این هتل همه انرژی مورد نیاز خود را از طریق مواد تجدیدپذیر و منابع پایدار طبیعی تامین می کند. پنل های خورشیدی و سیستم خنک و گرم کننده آب های زیرزمینی به کران پلازا در حفظ منابع ارزشمند انرژی کمک می کند.
سیستم آبهای زیرزمینی در دانمارک برای اولین بار در این هتل مورد استفاده قرار گرفت. این سیستم منحصر به فرد قادر است بالغ بر 90 درصد انرژی مورد نیاز برای تهویه هوای داخل هتل را ذخیره نماید. درضمن مسافرانی که در هتل کران پلازا اقامت دارند می توانند با استفاده ازدوچرخه های موجود در هتل و رکاب زدن الکتریسیته تولید کنند و برای صرف یک وعده غذایی در رستوران، امتیاز بگیرند.
هتل داینتری
این هتل که در قدیمی ترین جنگل های استوایی جهان قرار دارد تنها دارای 15 ویلا است که با الهام از هنرهای بومی همین منطقه ساخته شده اند.
از فناوری های بهینه سازی انرژی در این هتل، می توان استفاده از انرژی خورشیدی و لامپ های کم مصرف را نام برد. هر کدام از ویلاهای هتل دارای یک بالکن شیشه ای خصوصی است که مسافر در آن احساس راحتی می کند.
این هتل در فعالیت های اکوتوریسمی برای محافظت از گیاهان موجود در طبیعت ، رودخانه، و جنگل ها شرکت می کند.هتل داینتری همچنین با اداره گلخانه استرالیا همکاری می کند و از قوانین توریستی بین المللی که توسط اتحادیه جهانی حفاظت از محیط زیست، سازمان جهانی گردشگری، و انجمن بین المللی اکوتوریسم وضع شده، تبعیت می کند.
هتل پارک چمبل
این هتل پارک در واقع نمایشگاه فناوری های حفاظت از محیط زیست مانند اکوسیستم صخره های مرجانی در جزیره است. هتل تفریحی علاوه بر مجهز بودن به سیستم انرژی خورشیدی، دارای مزارعی است که با آب باران آبیاری می شوند، و ازصابون های ارگانیک، هنرهای بومی آفریقا، و هنرهای دستی هم در فضای داخلی این هتل استفاده شده است.
شهرت این هتل پارک به دلیل داشتن سالم ترین اکوسیستم صخره های آبی در شرق آفریقا است. پارک این هتل مجهز به منطقه حفاظت شده صخره های مرجانی، منطقه حفاظت شده جنگلی، منطقه حفاظت شده حیوانات در معرض خطر، مرکز آموزشی برای بازدیدکنندگان، مسیرهای گردشگری طبیعی، و آثار تاریخی است.
هتل الکساندر
قدمت این هتل بیش از صد سال است که تعمیرات زیادی را برای ادامه بقای خود متحمل شده است. الکساندر یک هتل کربن خنثی است و جایزه کلید سبز(برچسب تاسیسات گردشگری بین المللی سازگار با محیط زیست) را برده است.
از ویژگی های این هتل می توان به کف ضد آلرژی آن و همچنین بوفه صبحانه کاملا ارگانیک اشاره کرد. اکثر انسان ها به گرد و غبار و مواد دیگر حساسیت دارند، کف این هتل از موادی ساخته شده که آلرژی شما را شدت نمی دهد و راحت تر می توانید نفس بکشید. از این هتل به عنوان گالری هنری برای ارائه مبلمان کلاسیک دانمارکی و هنر مدرن استفاده می شود.
هتل آدرر آملال
هتل در دامنه کوه بنا شده است و مشرف به زندگی دشوار و پر شور کویر است. این هتل 39 اتاقه فاقد نیروی الکتریسیته است و اتاق های آن را با شمع های مومی روشن نگه می دارند. برای پخت تمامی وعده های غذایی از محصولات ارگانیک استفاده می شود. این هتل به سبب اینکه در منطقه ای بیابانی و آب و هوایی خشک قرار دارد از سیستم طبیعی تهویه هوا برخوردار است.
این امر باعث کاهش مصرف انرژی شده و همچنین میزان مصرف کربن را به صفر رسانده است. از فناوری بیوگازو همچنین آب باران های بهاره در این هتل استفاده می شود. غذاهای باقیمانده کمپوست می شوند و بیشتر مواد به کار رفته در ساختمان هتل قابل تجزیه هستند.
هتل مزرعه کلورادو
این هتل دارای اتاق های مجهزی برای کوهنوردان و اسکی بازان است و از طرفداران سرسخت محیط زیست به شمار می رود. هتل، جایزه آژانس محافطت از محیط زیست را به دلیل محافظت تاریخی و توسعه فعالیت محیط زیستی خود ، از آن خود کرد. مساحت این هتل 5 هزار آکر است، اما ساختمان هتل تنها 8 آکر مساحت دارد و از بقیه این مساحت برای محافظت از حیات وحش غیر بومی استفاده می شود. گرمای ساختمان هایی که در مزرعه قرار دارند، از طریق انرژی گرمایی زمین تامین می شود تا اتلاف انرژی را کاهش دهد.
در این هتل مزرعه از فلاش توالت هایی با امکان تنظیم میزان آب مصرفی و لامپ های فلورسنت استفاده شده است. تمام رستوران های موجود در این محل از محصولات ارگانیک و تجدیدپذیر و گیاهان و دام هایی که خودِ هتل آنها را پرورش داده ، استفاده می کنند. رومیزی های رستوران ها برای صرفه جویی در مصرف آب و انرژی هر سه روز یکبار عوض می شوند.
هتل تپه مرغ مینا
مسئولان هتل تپه مرغ مینا توانستند در طی 15 سال قوانین تجدیدپذیر را در هتل خود عملی و چندین جایزه را از آن خود کنند. از جمله این جوایز می توان به مدرک جهانی سبز و جایزه اکسپرس آمریکا نام برد. این هتل مجهز به سیستم انرژی خورشیدی، سیستم آبیاری با آب باران، سیستم طبیعی تهویه هوا، تجزیه فاضلاب به صورت بی هوازی، و استخرهایی با غلظت پایین کلر است.
در باغ های این بنا از آفت کش ها یا حشره کش ها استفاده نمی شود و تا جایی که امکان دارد محصولات ارگانیک را به کار می برند. این هتل همچنین در موارد نیاز زباله های خود را بازیافت می کند تا آنها را دوباره مورد استفاده قرار دهد.
هتل استراتونز
دیدن این هتل زیبا در واقع سیر کردن در یک منطقه باصفا است. ترکیب زیبا و نفسگیر مناطق حفاظت شده پرندگان با مسیرهای جنگلی و سواحل زیبای نورفولک شمالی نظر هر بیننده ای را به خود جلب می کند. یکی از دلایل شهرت استراتونز سیستم انرژی کارآمد است که هتل به خدمت گرفته است.
استراتونزاولین هتل در انگلستان است که جایزه کوئینز را به خاطر"عملکرد عالی زیست محیطی" به نام خود ثبت کرد. در این هتل از محصولات محلی و ارگانیک برای افزایش حفاظت از محیط زیست و زمین استفاده می شود. فعالیت هایی از قبیل پیاده روی، دو آهسته، و بازیافت مواد هم در استراتونز برگزار می شود.
هتل گایا ناپا
اولین هتلی است که موفق به دریافت مدرک مدیریت در مصرف انرژی و طراحی محیط زیست در جهان شده است. داشتن این مدرک بدین معنی است که ساختمان قوانین مربوط به حفاظت از محیط زیست را رعایت می کند. همه مصالح و مواد به کار رفته در این هتل از چوب و مورد تایید انجمن نظارت برجنگل می باشد. فرش های هتل هم از مواد بازیافتی ساخته شده اند. لامپ های استوانه ای خورشیدی نور مورد نیاز هتل را فراهم می آورند و از محصولات ارگانیک در رستوران ها استفاده می شود.
هتل دره و چشمه آب معدنی گایا ناپا توانسته مصرف آب خود را با استفاده از تکنیک های جدید از جمله فلاش توالت و تصفیه آب استخرهای پرورش ماهی کوی، تا 40 درصد کاهش دهد. از دیگر خصوصیات این هتل می توان به سیستم انرژی کارآمد، پنجره های دو جداره ای که انرژی را کمتر هدر می دهند، سقف رفلکس، وجود سطل های تفکیکی زباله در همه اتاق ها و در کل هتل، و مخزن حجیم صابون برای کاهش بسته بندی های پلاستیکی صابون و شامپو، اشاره کرد.
هتل سونوا فوشی
این هتل به دلیل فعالیت های سازگار با محیط زیست خود جوایز زیادی را از آن خود کرده است. به طور مثال چند سال پیاپی جایزه سبز هتل های تفریحی مالدیو را از رییس جمهور این کشور دریافت کرد. این هتل گسترش گلخانه ها را در سال 2008 تا 50 درصد کاهش داد و در سال 2010 به طور کامل کربن خنثی شد.
از فعالیت های این هتل می توان به افزایش سیستم انرژی کارآمد، کاهش تولید زباله، جلوگیری از پخش سم های مضر در محیط زیست و حفاظت از محیط جزیره نام برد. هتل از سیستم طبیعی تهویه هوا و لامپ های کم مصرف برخوردار است. آب استخرهای هتل هم از تصفیه آب دریا و همچنین آب باران تامین می شود. درضمن کلیه وسایل و مبلمان داخلی آن هم از مواد بازیافتی محلی ساخته شده است.
به گزارش خبرآنلاين ، این متن توییتری بود که ازسوی شبکه ورزشی فاکس اسپورت آمریکا تنها برای 55 ثانیه در صفحه اختصاصی این شبکه دیده شد وبعد اثری از آن باقی نماند.
اما همین چند ثانیه هم کافی بود تا تعقیب کنندگان این صفحه توییتر خبر را به سایرین منتقل کنند و بسیاری از هواداران بارسا و تیم ملی آرژانتین در نقاط مختلف جهان با نگرانی در پی اطلاع ازصحت وسقم آن باشند.
مسئولان شبکه ورزشی فاکس اسپورت تا این لحظه هیچ عکس العملی نسبت به این شیرین کاری رسانه ای نداشته ، بابت ان عذر خواهی نکرده و حتی هویت فرد ویا افراد خاطی دراین شبکه که این خبر نگران کننده را مخابره کردندرا فاش نکرده اند. خود مسی هم که برای تعطیلات به آرژانتین سفر کرده هنوز واکنشی به این خبر نداشته است .
در حالیکه سازمان همکاری و توسعۀ اقتصادی اروپا برای سال جاری در اروپا رشد صفر درصدی را پیش بینی کرده است، فرانسه از ضرورت احیای اقتصادی دفاع می کند. رییس جمهور جدید فرانسه ضمن تأکید بر رشد اقتصادی و حمایت از تولید بیشتر، ریاضت اقتصادی را کافی نمی داند، در حالیکه آلمان ها خواهان تأکید بیشتر بر ریاضت اقتصادی و صرفه جویی در هزینه ها هستند. مرکل معتقد است خرید اوراق قرضۀ اروپا و تسری دادن آن به سایر کشورها و بدهکارکردن سایرین، نتیجه ای جز وخیم تر کردن ابعاد بحران ندارد، اما اولاند معتقد است در صورتی که این اقدام بتواند از بخش های تولیدی حمایت و رشد اقتصادی را برای کشورها به همراه داشته باشد، راه حل خروج از بحران است.
گفتنی است اتحادیه اروپا به تازگی مبلغ 230 میلیارد یورو برای حمایت از سرمایه گذاری در بخش خصوصی( در زمینه انرژی و حمل و نقل) اختصاص داده است. تزریق نقدیندگی به بانک مرکزی اروپا از دیگر پروژه هایی است که اتحادیه در سر دارد. در نشست ماه ژوئن که بعد از انتخابات پارلمانی فرانسه برگزار خواهد شد، موضوع خرید اوراق قرضه و نقشه راهی که قرار است برای خروج از بحران ارائه شود، رهبران اروپایی بار دیگر گفتگو خواهند کرد.
کمیسیون اروپا وضعیت اقتصادی کشورها را براساس تولید ناخالص داخلی در اینفوگرافیک ذیل مورد بررسی قرار داده است که در ذیل می بینید.
زندگی با هر پدیده ناخوشایندی، امکان دارد که عادی شود، اما با هوای بد نمی شود زندگی کرد؛ با هوا آلوده، با هوای پر از ذرات غبار، با هوای مملو از خاک. چیزی که هواشناسان می گویند ذرات کوچکتر از 10 میکرون. اما اکنون مردم 20 استان از 32 استان ایران، یکی دو روز از هفته را با گرد و خاک سپری می کنند. این آماری است که بهرام صناعی، رییس سازمان هواشناسی اعلام کرده است.
به گفته او ماهوارهای نشان میدهد که دید افقی در کشور طی پنج سال گذشته کاهش یافته است و 20 استان گرفتار این پدیدهاند.
آنطور که صناعی به ایسنا گفته است شش کانون عمده گرد و غبار در مناطق غربی و کشورهای عراق، سوریه و عربستان وجود دارد که چهار کانون آنها در عراق است: "بیشترین گرد و خاک نیز از این کانونها وارد کشور میشود. بررسیهای انجام شده در 10 سال گذشته نشان میدهد در استانهای هرمزگان، خوزستان، آذربایجانهای شرقی و غربی، یزد، کهگیلویه و بویراحمد، لرستان، کرمانشاه، ایلام، مرکزی و گیلان تعداد روزهایی که دید به زیر دو کیلومتر رسیده است، زیاد شده. همچنین در استانهای کرمانشاه، ایلام، لرستان، فارس، هرمزگان و یزد تعداد روزهایی که گرد و خاک در آنها ثبت شده است، 40 درصد افزایش یافته و از سوی دیگر در استان های آذربایجان غربی، کردستان، همدان، مرکزی، کهگیلویه و بویراحمد و فارس غلظت گرد و غبار 30 درصد افزایش داشته است."
4 استان 140 روز گرد و خاک دارند
رییس سازمان هواشناسی، آمار هولناک دیگری هم داده؛ اینکه چهار استان ایران در 10 سال گذشته، از 120 تا 140 روز گرفتار گرد و خاک بوده اند: "در منطقه زابل در استان سیستان و بلوچستان، خوزستان، بوشهر و هرمزگان طی 10 سال گذشته بین 120 تا 140 روز پدیده گرد و خاک را داشتهایم."
تهران فقط 10 روز گرد و خاک دارد
گرد و خاک که به تهران می رسد، صدای همه بلند می شود، مسوولان به فکر چاره می افتند و دنبال راهکار بین المللی می گردند. شهر تا مرز تعطیلی می رود و البته پیشنهادهای محیرالعقولی هم مطرح می شود، مثل آبپاشی معابر.
اما رییس سازمان هواشناسی می گوید تهران فقط 10 روز با گرد و خاک مواجه است: "در تهران تعداد روزهایی که با مشکل گرد و خاک مواجهیم، به طور میانگین در 10 سال گذشته کمتر از 10 روز در سال بوده است. به همین دلیل وضعیت تهران در این زمینه در مقایسه با سایر استانهای کشور بحرانی نیست."
تقصیر ترکیه است
اما به وجود آمدن این گرد و خاک تمام نشدنی تقصیر کیست؟ آنطور که رییس سازمان هواشناسی می گوید، مقصر ترکیه است؛ "یکی از علل عمده پدیده گرد و خاک در منطقه، مهار آبهای مرزی است. این امر که توسط ترکیه طی سالهای گذشته با احداث سدهای متعدد صورت گرفته، موجب شده اکثر نخلستانهای عراق خشک شود."
به گفته صناعی هورها به عنوان فیلتر هوا عمل می کردند: "متاسفانه در زمان رژیم صدام این هورها خشک و آبهای آنها توسط کانالهایی به بخشهای دیگر منتقل شد که همین امر موجب نابودی هورها از جمله هورالعظیم شد. پدیده خشکسالی، هجوم کشورهای غربی و تاثیر آن بر کشاورزی عراق، تغییر مسیر رودخانهها و خشک شدن هورها از جمله علل اصلی پدیده گرد و خاک در منطقه است."
چه باید کرد؟
با تمام ابنها به نظر می رسد چندان مهم نیست که مقصر چه کسی است. مهم این است که چگونه می شود از گرد و خاک فرار کرد. تثبیت خاک، مالچ پاشی، درختکاری، باروری ابرها، احیای تالاب ها، خراب کردن سدها، و یا حتی آبپاشی! راهکارهای بلند مدت و کوتاه مدتی هستند که تاکنون ارائه شده. اما رییس سازمان هواشناسی گفته برای گرد و خاک عملا هیچ راه فیزیکی وجود ندارد: "هیچ راهکار فیزیکی برای مقابله با پدیده گرد و خاک وجود ندارد، فقط باید در مناطقی که منشا گرد و خاک در آنهاست اقدام اساسی صورت گیرد تا از این مناطق شاهد ورود گرد و خاک به کشور نباشیم. از سوی دیگر مالچ پاشی هم تنها سه سال ماندگاری دارد. به همین دلیل سرمایه گذاری عظیم برای این مساله نیاز است."
او درباره بارورسازی ابرها و تاثیر آن بر پدیده گرد و خاک هم گفت: "بارورسازی ابرها راهکار موثری برای مقابله با پدیده گرد و خاک نیست و آنقدرها بر روی پدیده گرد و خاک تاثیر ندارد از سوی دیگر حداکثر تاثیر این پدیده بین 10 تا 15 درصد است."
به گفته او سازمان هواشناسی جهانی اعلام کرده است بارور سازی ابرها در نقاطی که میزان بارش سالانه در آنها زیر 250 میلیمتر است جواب نمیدهد: "بر این اساس بارورسازی ابرها در استان هایی مانند سمنان، یزد، اصفهان، خراسان رضوی، قم، سیستان و بلوچستان، کرمان، هرمزگان و ... امکان اجرا ندارد. بارورسازی ابرها تکنولوژی است که از روسیه گرفته شده است. اگر واقعا بارورسازی ابرها پاسخگو بود چرا روسیه در آتش سوزی وسیع سه سال قبل خود که چندین ماه جنگلهای آن در آتش میسوخت از این تکنولوژی استفاده نکرد؟"
صناعی همچنین گفت:"ترکیه باید بخشی از خسارتهای وارد شده در این زمینه را بپذیرد، قطعا عراق به تنهایی نمیتواند این مشکل را حل کند و اگر همه هماهنگیها صورت گیرد، حل مشکل گرد و خاک حداقل 10سال زمان نیاز دارد. لذا باید هرچه سریعتر مسئولان ذیربط در این زمینه وارد عمل شده و همکاریهای منطقهای را برای مقابله با این پدیده گسترش دهند."
پیش از این اسماعیل کهرم، فعال محیط زیست درباره چاره مقابله با گرد و خاک گفته: "برنامه بلندمدت جلوگیری از خشکشدن تالابها، چرای بیرویه دام در مراتع و حفظ جنگلهاست که نیاز به یک برنامهریزی دقیق و همه جانبه با همکاری مسئولان مربوطه و نیز کشورهای درگیر دارد که البته کارهای انجام شده توسط این کشورها به خاطر گستردگی مناطق موفق نبوده است."
به گفته او برنامه کوتاه مدتی همچون مالچ پاشی برای این وسعت نمیتواند تدبیر خیلی مناسبی باشد، ضمن اینکه مالچ نیز چون از مواد نفتی است برای خاک و رشد گیاهان اصلا مناسب نیست و به خاک آسیب میرساند.
دست انسان به نحوی شگفتانگیز، توانمندیها و قابلیتهای فراوانی دارد، از خیاطی با یک سوزن گرفته تا نواختن ساز یا تکهتکه کردن یک کاغذ! به همین دلیل هم اغلب کسی سراغی از طراحی آن به شکل دیگر نمیگیرد و دقیقا همین شکلی که هست، بهترین حالت برای آن در نظر گرفته میشود. اما اگر از اول به این شکل نبود چه؟ اگر مثلا به جای 5 انگشت در دستمان 6 انگشت داشتیم، چه اتفاقی میافتاد؟ چه چیزهایی تغییر میکرد و به شکلی که الان در زندگی خود میبینیم نبود؟
زیستشناسان تحولی در واقع هنوز هم به درستی نمیدانند که چرا انسان و بسیاری دیگر از موجودات زمین، در دست خود 5 انگشت دارند، نه بیشتر و نه کمتر. اگر به جای 5 انگشت، 6 انگشت در هر دست داشتیم، اوضاع بهتر میشد یا بدتر؟
شاید اگر در کنار انگشت کوچک، یک انگشت دیگر مشابه انگشت شست داشتیم، انجام برخی از کارها سادهتر میشد، میتوانستیم سازهای پیچیدهتری را بنوازیم، سریعتر تایپ کنیم و اجسام را محکمتر بگیریم. کلیف تابین، متخصص ژنتیک در دانشکده پزشکی دانشگاه هاروارد که روی شکلگیری ماهیچهها در مهرهداران مطالعه میکند، در اینباره میگوید: «حتی داشتن یک دست گستردهتر در یک بازی بسکتبال بهتر موثر است. اما انگشتهایی که بیشتر در حرکتهای ما نقش دارند، انگشتان اشاره و شست هستند. بنابراین داشتن یکی دیگر از آنها میتوانست در حرکات ما سهم زیادی داشته باشد. اما مثلا انگشت کوچک اینطور نیست. یکی بیشتر یا حتی کمتر، خیلی تاثیری ندارد.»
داشتن یک انگشت بیشتر در دست به احتمال زیاد بیش از هر چیز دیگری، روی ریاضیات موثر بود و در نتیجه سیستم عددی کاملا متفاوتی میداشتیم.
شمارش انسانی
در سراسر جهان، بیشتر مردم در قالبهای 10 تایی میشمارند: ما تا 9 میشماریم و بعد از آن، وارد ستون عددی تازه شده و دوباره از 1 شروع کنیم. بنابراین ارزش هر ستون از اعداد 10 برابر بیشتر از ستون سمت راست آن است. این یک سیستم عددی بر پایه 10 است و انسانشناسان بر این باورند که ما انسانها از سیستم عددی بر پایه 10 استفاده میکنیم، چون در مجموع در دستان خود 10 انگشت داریم. از شواهد این ادعا این است که در بسیاری از زبانها، لغتی که به معنای عدد به کار برده میشود، همزمان معنای انگشت را هم دارد (مانند کلمه Digit در زبان انگلیسی).
شاید استفاده از سیستم دهتایی به نظر طبیعی و بدیهی برسد، اما دلیلش فقط این است که ما به آن عادت داریم. به گفته تابین، اگر ما در هر دست خود 6 انگشت داشتیم، قطعا سیستم عددی در پایه 12 میساختیم و به این شکل میشمردیم:
10، وای، ایکس، 9، 8،7 ،6 ،5 ،4 ،3 ،2 ،1.
وی میافزاید: «آن وقت برایمان سیستم 12 تایی خیلی بدیهی بود و سیستم 10تایی همانقدر غیرمنطقی و عجیب بود که سیستم 14 تایی».
شاید به نظر برسد که در این صورت، خیلی هم مهم نبود. 6 تا را با این دست میشمردیم و 6 تای دیگر را با انگشتان دست دیگر! مثل حالا که تا 5 را میتوانیم روی یک دست بشماریم. اما افرادی مانند مارک چنگیزی، اینطور فکر نمیکنند. چنگیزی، مدیر بخش شناخت انسانی در آزمایشگاههای 2.ای.آی، موسسه تحقیقاتی واقع در آیداهو، بر این باور است که بسیاری از تلاشهای انسانی، مانند ریاضیات، زبان و موسیقی، زمانی به پیشرفت بسیار سریعی دست یافتند که فرهنگهای انسانی با فرمهای طبیعیتر ابراز هر کدام از این کوششها، سازگار شدند.
وی در اینباره میگوید: «من در کتاب خود، انقلاب دیداری، توضیح دادهام که توانایی ما در خواندن به این خوبی، به شکلهای حروفی وابسته است که به طور فرهنگی به شکلی طراحی شدهاند که هر چه بیشتر به طبیعت نزدیک باشند. آنها به نوعی ساخته و نامیده شدند که ترکیبات نقش برجستهای از صحنههای طبیعی را در خود دارند. بدین ترتیب، نرمافزار بازشناسی اجسام دیداری خود را برای خواندن تحت کنترل در آوردیم».
وی همچنین میافزاید: «من در جدیدترین کتاب خود (Harnessed)، در این مورد به بحث پرداختهام که توانایی ما برای پردازش کلام وابسته به صداهایی است که به طور فرهنگی، طوری تکامل یافتهاند که هر چه بیشتر به صداهای طبیعت نزدیک باشند. بدین ترتیب، ما میتوانیم از زبان ساکنان زمینی که در بینشان زندگی میکنیم، صداهایی را بشنویم که به صدای رویدادهای مربوط به اجسام جامد نزدیک هستند».
در جاهایی که فرهنگ به موقعیتی از تحول گام گذاشته که ساختاری برای اجرای طبیعی برخی کارها به وجود بیاید، باعث شده که ما الان این کارها را به این زیبایی انجام بدهیم. اما در مقابل در جاهایی که فرهنگ نتوانسته تحول آدمی را به اصطلاح تحت کنترل در بیاورد، ما کارهای تازه را به شیوهای مهار شده، بدون ظرافت و رقتانگیز انجام میدهیم. وی میافزاید: «برای مثال در منطق، این یک مورد کلاسیک از مواردی است که به خوبی نتوانستهایم با آن هماهنگ شویم. بدین ترتیب، حتی برخی از سادهترین اصول منطق در عمل برای برخی از باهوشترین افراد دشوار است.»
خب، به بحث تاثیر تعداد انگشتها روی ریاضیات برگردیم. بنابراین، داشتن 12 انگشت در دستان، ریاضیات آدمی را متحول میکرد. عدد 12 در مقایسه با عدد 10 مولفههای بیشتری دارد. چنگیزی در اینباره توضیح میدهد: «در این صورت، رسیدن به یک سیستم عددی "درست" برای مغزمان، میتوانست در حدی متفاوت باشد که اگر به جای حروف در خواندن از بارکدها استفاده میکردیم. که البته هر قدر هم زمان برای یادگیری آنها بگذاریم، باز هم در استفاده از آن خوب عمل نخواهیم کرد.»
قانون شست
داشتن انگشت اضافی به طور معمول در زمان تولد به عنوان یک نقص محسوب میشود و اختلال چندانگشتی (polydactyly) نامیده میشود که یک خطای ژنتیکی ساده است. اما سیستم تحول طبیعت، انگشتان اضافی را نگه نداشته و آن را به صورت یک ویژگی ثابت و پایدار در آدمی در نیاورده است. چرا؟ تابین معتقد است که یک انگشت اضافی هیچ سهم بیشتری نخواهد داشت و کار اضافهای انجام نخواهد داد، به همین دلیل هم از نظر تکاملی، ارزشی ندارد که حفظ شود. اگر قرار باشد ما یک انگشت بیشتر داشته باشیم، باید خارج از استخوانهای معمول دست قرار بگیرد و چیزی شبیه به شست در دست بشود.
این یک مدل استاندارد در برخی حیوانات 6 انگشتی است که البته تعدادشان زیاد هم نیست. برخی حیواناتی که از قبل روی زمین راه میرفتهاند، در سمت کوچکترین انگشت، زایدهای شبیه به انگشت شست دارند، مانند پاندا. در مورد پاندا، این زایده برای گرفتن محکمتر ساقههای بامبو به وجودآمده است.
به اعتقاد چنگیزی، در انسان انگشت ششم به وجود نخواهد آمد. وی به قانونی اشاره میکند که خودش آن را قانون پا نامیده است. این قانون یک فرمول ریاضیاتی ساده است که در شبکههای رایانهای هم برای محاسبه تعداد گرههای لازم به کار میرود و نشان میدهد که بسته به جثه، هر موجود برای برقراری ارتباط با دنیای اطراف خود به چند پا نیاز دارد. بر اساس این قانون، وقتی پاها در مقایسه با بدن بلند باشند، عدد مناسب 6 خواهد بود (به حشرات فکر کنید)، هر چه پاها کوتاهتر میشوند، تعدادشان به سمت بینهایت میرود (به هزارپا فکر کنید). همچنین این قانون تعداد انگشتان دست را در حالتی که آنها را پاهایی برای دست در نظر بگیریم، پیشبینی میکند. با توجه به این که آنها باید بتوانند به خوبی خم شوند و روی کف دست جمع شوند، بهترین تعداد برای انگشتان دست آدمی 5 خواهد بود.
در نتیجه اگر برای کارهایی مانند تایپ کردن یا جراحی به انگشتان بیشتری نیاز داریم، لازمه آن تغییر ریخت دستمان خواهد بود.
فرانک ویلسون، عصبشناس بازنشسته که دهها سال است روی ارتباط دست و مغز کار کرده، موافق است که 6 انگشت برای ما خیلی زیاد است. به گفته وی، روباتهایی که در حال حاضر ساخته میشوند نشان دادهاند که با 2، 3 یا 4 انگشت هم میتوان همه کارهایی را که ما با 5 انگشت انجام میدهیم انجام داد. وی میگوید: »تعداد فعلی انگشتهای دست احتمالا تصادفی است. بنابراین اگر قرار باشد خودمان تعداد انگشتها را انتخاب کنیم، من با 4 انگشت بیشتر موافقم تا با 6 انگشت!»
به گزارش باشگاه خبرنگاران،در ساعت 04:30 دوم اردیبهشت ماه سال جاری مأموران کلانتری 109 بهارستان از طریق مرکز فوریت های پلیسی 110 در جریان وقوع یک سرقت مغازه در خیابان منوچهري قرار گرفتند .
به گزارش باشگاه خبرنگاران ، "ناصر شديد" گزارشگر شبکه تلويزيوني الجزيره عربي گزارش داد: در نشست کشورهاي پنج به علاوه يک در بغداد ميان هيئت روس و آمريکايي مشاجره لفظي در گرفت.
هئيت روس خواسته بود چنانچه ايران با کاهش غني سازي اورانيوم موافقت کند تحريم هاي اقتصادي عليه ايران کاهش يابد اما طرف آمريکايي با اين خواسته مخالفت کرد.
کاترين اشتون مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا در سخن گفتن با روزنامه نگاران محافظه کار گفت: ما با سياست گام به گام پيش مي رويم تا بتوانيم تصميم گيري کرده و ميان دو طرف اعتماد سازي کنيم، برخي مسائل وجود دارد که زمينه مشترکي براي حل اختلاف فراهم کرده است.
سعيد جليلي مذاکره کننده ارشد ايران گفت: ادامه فشارها و توسل به گزينه تهديد قطعاً به بن بست بر مي خورد تنها راه انجام گفتگوهاي سازنده است کشورهاي پنج به علاوه يک بايد به گفتگوهاي راهبردي روي آورند تا مذاکرات با موفقيت انجام شود.
به نظر مي رسد که هواي بد و غبارآلود بغداد بر کشورهاي پنج به علاوه يک تاثير منفي داشته است و اختلافات ميان اين گروه را برجسته تر كرده است؛ حال آنكه وزير خارجه آمريكا ادعا كرده بود، اين نشست انسجام ميان اعضا را نشان داد.