کودک فلسطینی در روستای نبی صالح در کرانه غربی در حال پرتاب سنگ به سمت سربازان اسراییلی

کودک فلسطینی



فستیوال سالانه گوتیک در لایپزیک آلمان

فستیوال گوتیک



نصب بزرگ ترین پوستر ملکه انگلیس در لندن

پوستر ملکه انگلیس



شمارش آرای انتخابات ریاست جمهوری در اسکندریه مصر

انتخابات مصر



برگزاری مانور مشترک دریایی چین و تایلند

مانور مشترک چین و تایلند



تعلیم دادن ماساژ کودک به مادران اندونزیایی

ماساژ کودک



ابر زیبا در کیپ تاون آفریقای جنوبی

ابر زیبا



یوز پلنگ یک ماهه باغ وحش ملی آمریکا در واشنگتن 

یوز پلنگ



مجسمه مومی رافائل نادال تنیسور مشهور اسپانیایی در رجنتز پارک لندن

رافائل نادال



عبور کشتی ها از کنار مجسمه آزادی در ساحل نیویورک

مجسمه آزادی



مانور هوایی در نیویورک

مانور هوایی



یک نمایشگاه هنری در کی یف اوکراین

نمایشگاه هنری



بدون شرح!

بدون شرح

بدون شرح




تاریخ: شنبه 6 خرداد 1391برچسب:دیدنی های امروز ,
ارسال توسط Saied Moosavi Nasab

 در زمان اجرای فاز اول هدفمندسازی یارانه ها، دعوا بر سر میزان اعتبار لازم برای اصلاح قیمتها بین مجلس و دولت به آن جا رسید که مجلس رقم پیشنهاد دولت را تعدیل کرد و در نهایت دولت هم به جای اجرای قانون هدفمندی یارانه ها از ابتدای سال،  آن را از آذرماه اجرا کرد.

یعنی سه ماه و در سال بعد یعنی سال 90 هم بخش عمده ای اعتبارات در نظر گرفته شده برای حمایت از بخش های تولیدی سر از حساب های دریافت کننده یارانه نقدی در آورد و کسری بودجه هم از محل عواید در نفتی جبران شد.
در بودجه سال 91 هم با تمام تاکید مجلس هشتم برای تعدیل ارقام ارایه شده از سوی دولت به نظر می رسد، بازهم با تکرار سناریوی فاز اول مواجه هستیم، در پاسخ به عملکرد تعدیلی مجلس که با هدف تعدیل شیب قیمت ها در زمان اجرای فاز دوم انجام شد، محمدرضا فرزین اعلام کرد که اجرای فاز دوم فعلا منتفی است.
در لایحه پیشنهادی دولت رقمی معادل 135 هزار میلیارد تومان برای اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها پیشنهاد شده بود که بر همین مبنا دولت پیشاپیش از تصویب بودجه در مجلس مبلغ 28 هزار تومان به عنوان مازاد یارانه مرحله دوم در حساب خانوارها بلوکه کرد.
اما مجلس این رقم را به کمتر از نصف کاهش داده است، دقیقا فرایندی که در فاز اول اجرا اتفاق افتاد و دولت هم بدون عدول از قانون هدفمندسازی یارانه ها و بنابر تشخیص هیات دولت اجرا را 9 ماه به تاخیر انداخت.
این بارهم به نظر می رسد دولت اجرای فاز دوم را از مهرماه آغاز کند تا در واقع ضمن عملی کردن ارقام پیشنهادی خود بدون زیرپاگذاشتن قانون، مصوبه مجلس را هم اجرایی کرده باشد.
به این ترتیب خانوارهای دریافت کننده یارانه می توانند از مهرماه منتظر دریافت مازاد 28 هزار تومان یارانه ای باشند که ظاهرا هنوز در حسابهای آنها بلوکه باقی مانده است.




ارسال توسط Saied Moosavi Nasab

  به گزارش باشگاه خبرنگاران، انتخاب نام خانوادگی دیگران اقامه دعوا به دنبال دارد و نام خانوادگی یک حق برای شخص ایجاد می کند که در حمایت قانون است هر کس که نام خانوادگی او را شخص دیگری بدون حق، انتخاب و اتخاذ کند می تواند در دادگاه اقامه دعوی كرده و تغییر نام خانوادگی آن شخص را بخواهد. 

با وجود اینکه اصولا افراد در گزینش نام کوچک آزاد هستند،این آزادی نامحدود است و شایسته است قانون گذار انتخاب نام های کوچک نامناسب را منع کند.

از این رو قانون گذار انتخاب القاب قدیمی همچون اعتماد السلطنه را که مظهر فرهنگ اشرافی و طبقاتی بوده،  منع کرده است.

چون حق شخص بر نام خود یک حق غیرمالی و از حقوق مربوط به شخصیت است ؛  قابل نقل و انتقال نیست البته حق تقدم نام خانوادگی پس از فوت دارنده آن به وارث قانونی او انتقال می یابد و هر یک از وارث می توانند علیه شخصی که نام خانوادگی او را بدون مجوز قانونی انتخاب کرده اقامه دعوی کنند و تغییر نام خانوادگی او را از دادگاه بخواهند؛ اما اگر وارث بخواهد به شخصی اجازه دهند که نام خانوادگی انها را انتخاب کند، باید همگی اجازه دهند.

*نام های ممنوعه جزالقاب ثبت احوال نیست

رئیس سازمان ثبت احوال کشور گفت:گاه هم نامگذاری می تواند از بسیاری جهات نشان دهنده حال و هوای جامعه و تمایل ها و گرایش های پیدا و پنهان آن باشد و در این میان به دلایل مختلف برخی نام ها ممنوعه می شوند.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران محمد ناظمی اردکانی گفت:القاب اهم از ساده و مرکب همچون ملک الدوله،خان یا شوکت الملک ،حاجیه سلطان و سلطانعلی ،اسامی زننده و متهجن و مستحق تغییر هستند.

وی افزود:حذف کلمات زائد و غیرضروری در نام اشخاص همچون قلی ،غلام،گرگ،ذولف،قوچ تصحیح اشتباهات املایی در نام اشخاص که به دلیل عدم اشنایی مامور با لهجه ها و الفاظ و معانی محلی و یا ناشی از تلفظ اظهار کننده پیش آمده همچون زهراب به سهراب و یا منتیجه به منیژه و غیره.. از دیگر مواردی است که مشمول تغییر نام خانوادگی می شوند.

اردکانی تصریح کرد:نام هایی که موجب هتک حیثیت مقدسات اسلامی می شود همچون عبدالات ،عبدالمزی ، اسامی مرکبی که عرفا یک نام محسوب نمی شوند و مرکب ناموزون،همچون شهره فاطمه،حسین معروف به کامبیز و غیره ... و يا عناویني اعم از لشکری یا کشوری و یا ترکیبی از اسم و عنوان همچون سروان،سرتیپ،دکتر ، شهردار و یا سروان محمد،شهردار علی از این جمله اند .

وی تاکید داشت:البته که هر نامی برای خودش داستانی دارد گاه از شغلی روایت می کند و گاه از موقعیت اجتماعی ،گاه از اعتقادات مذهبی و یا ملی،گاه از عشق پدر و مادر به گل یا گیاه یا حیوان ،کوه،درخت از همین رو کمتر نامی مبین شخصیت خود آدمی است بلکه بیشتر منش و مشی پدر و مادر و خواست ها و گرایشهای آنان است اما طبق قانون ثبت احوال هر نام متشکل از نام و نام خانوادگی دارای پاره ای آثار حقوقی است.




تاریخ: شنبه 6 خرداد 1391برچسب:استفاده از چه نام هایی ممنوع است؟ ,
ارسال توسط Saied Moosavi Nasab

 محمد کشتی آرای در گفتگو با مهر، قیمت هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم امروز شنبه در بازار 690 هزار تومان و طرح جدید را 675 هزار تومان اعلام کرد.

رئیس اتحادیه کشوری طلا و جواهر افزود: نرخ نیم سکه امروز در بازار 340هزار تومان، ربع سکه 186 تومان و سکه گرمی 106 هزار تومان است.

وی همچنین قیمت هر گرم طلای زرد 18 عیار را امروز 69500 تومان و هر اونس طلا در بازارهای جهانی را 1574 دلار ذکر کرد.

همچنین فعالان بازار ارز قیمت دلار آزاد را امروز 1790 تومان، یورو را 2242 تومان و پوند را 2780 تومان اعلام کردند، این در حالی است که برخی از فعالان بازار ارز از خرید و فروش دلار و یورو امتناع می‌کنند.

پنجشنبه گذشته سکه تمام طرح جدید 665 هزار تومان ، طرح قدیم 675 هزار تومان، نیم سکه 335 هزار تومان، ربع سکه، 187 هزار تومان و دلار بین 1750 تا 1775 تومان بود.




ارسال توسط Saied Moosavi Nasab

   خودروهای وارداتی این روزها به پای ثابت خیابان‌های پایتخت تبدیل شده‌اند، رنگ‌های عجیبی دارند و زمانی که گاز خود را برای جولان در خیابان پر می‌کنند، صدای عجیب و غریبی دارند؛ گویا می‌خواهند جلب توجه کنند.

واردات خودروهای لوکس و گرانقیمت به بازار ایران سابقه‌ای دیرینه دارد، اما آنطور که شواهد و قراین نشان می‌دهد توانسته نظر اقشار مرفه را به خود جلب کند؛ چراکه خودروهای لوکس با برندهای مختلف و رنگ‌های متنوع زمینه ورود به بازار پیدا کرده‌اند و قیمت برخی از آنها نشان می‌دهد که در حد و قواره خرید افراد متوسط جامعه نیستند.

حتی در میان دارندگان خودروهای لوکس، علاوه بر اینکه رقابت بر سر این است که کدام خودرو از کدام کمپانی خارجی خریداری شود، رقابتی میان داشتن رنگ تک و به اصطلاح خاص‌تر نیز وجود دارد که برخی از دارندگان این خودروها آن را به عنوان مزیتی برای یک مدل خودرو از یک کمپانی با همان خودرو، ولی زیر پای رقیبشان می‌دانند.

برند دیگر حرف اول را نمی‌زند، رنگها رقابتی شده‌اند

یکی از دارندگان خودروی پورشه بنفش یاسی در این رابطه به خبرنگار مهر می‌گوید: بازار خودروهای وارداتی هم اکنون گرم است و بسیاری از افرادی که توانایی مالی خرید این خودروها را دارند، ترجیح می‌دهند که به خرید خودروهای خارجی روی آورند، اگرچه شاید نتوانند با سرعت دلخواه خود در اتوبان‌های تهران رفت و آمد کنند.

وی می‌افزاید: هم اکنون دیگر داشتن برند از فاکتور اول در رقابت میان دارندگان خودروهای لوکس خارج شده و رنگ جای آنها را گرفته است، هرچه رنگ خاص تر باشد، به طور قطع می‌تواند برگ برنده‌ای در دست دارنده‌اش باشد تا برای دیگر دارندگان همان نوع خودرو، به اصطلاح کلاس بگذارد.

20 میلیون تومان، تنها به خاطر داشتن رنگ دلخواه

او می‌افزاید: برای خرید رنگهای خاص خودروها به طور قطع باید پول بیشتری پرداخت کرد که گاه تا 20 میلیون تومان هم می‌رسد، چراکه رنگ‌های خاص تیراژ کمتری دارند و مشتریان آنها نیز خاص است، البته می‌‎توان با هماهنگی برخی کمپانی‌های خارجی، سفارش رنگ داد همان کاری که در ایران هم مرسوم است.

این دارنده خودرو می‌گوید: بسیاری از افرادی که خودروهای لوکس دارند، جرات ندارند که در ساعات شلوغ روز وارد خیابان شوند و معمولا ترجیح می‌دهند که پنجشنبه و جمعه که خیابانها خلوت‌تر است، در اتوبان ظاهر شده و با سرعت دلخواه خود رانندگی کنند، البته اگر دوربین‌ها و جرایم پلیس اجازه دهد.

شوی ماشین، تعطیلات در خیابان‌های تهران

یکی دیگر از دارندگان خودروهای لوکس که خودرویی با رنگ سبز کاهویی دارد، به خبرنگار مهر می‌گوید: فرصتی برای خودنمایی خودروهای خود در خیابان‌های پایتخت در طول هفته نیست، اما معمولا دارندگان خودروهای لوکس مشخص هستند و همدیگر را شاید کم و بیش بشناسند، آنها البته در شوی ماشین که معمولا روزهای آخر هفته در یکی از مناطق شمال شهر تهران ظاهر می‌شوند، با هم آشنا می‌شوند.

وی می‌افزاید: آنها برای شرکت در شوی ماشین، به هم اطلاع می‌دهند و به هر حال افرادی که دارنده خودروهای بالای 200 میلیون تومان هستند، همدیگر را می‌شناسند و برای حضور در این شو برنامه‌ریزی می‌کنند.

احتمال کاهش تعرفه واردات خودرو

در عین حال، برخی از کارشناسان حضور خودروهای لوکس خارجی در بازار ایران را نشان از دور زدن تحریم‌ها می‌دانند و می‌گویند: ورود این خودروها نشانگر این است که تحریم‌ها چندان نتوانسته بر ایران اثر بگذارد و بنابراین باز هم پای خودروهای لوکس وارداتی به ایران باز است و آنها می‌توانند خود را در بازار ایران عرضه کنند.

اما برخی خبر از پیشنهاد کاهش تعرفه واردات خودرو دارند و می‌گویند که کمیسیون ماده یک احتمالا این موضوع را بررسی کند، موضوعی که البته از سوی معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت تا این لحظه رد شده است.

محسن صالحی‌نیا در گفتگو با خبرنگار مهر می‌گوید: تا این لحظه هیچ پیشنهادی به کمیسیون ماده یک مبنی بر کاهش تعرفه واردات خودرو ارایه نشده است و اگر هم ارایه شود، حتما مورد بررسی قرار خواهد گرفت و جمع بندی اعضا است که این موضوع را مشخص می‌کند.

وی می‌افزاید: البته کاهش محسوس تعرفه واردات خودروهای هیبریدی هم اکنون در دستور کار کمیسیون ماده یک قرار دارد که امیدواریم زودتر به نتیجه برسد، چراکه این خودروها در کاهش آلایندگی محیط زیست و مصرف انرژی نقش بسزایی دارند.

فهرست خودروهای مجاز وارداتی به ایران

 در میان فهرست خودروهای مجاز وارداتی که سازمان توسعه تجارت ایران اسامی آنها را اعلام کرده است، سوزوکی کیزاشی، کیا اف جی کارنزاتومات، اتومات SOUL، آلفا رومئو جولیتا تی سی تی، آفا رومئو جولیتا دستی، آلفا رومئو تی سی تی اتوماتیک، آلفا رومئو میتودستی، اپل CORSA، ام جی 550، ام جی 6 سواری سدان اتومات، اکتیون، بنز، بنز کابیولت، بنز کوپه، پورشه 911 کررااس، پورشه 911 کررا اس کابریولت، پورشه پانامرا، پورشه کاین، پیکانتو اتومات، تویوتا آریون، تویوتا اف جی کروز 4000 سی سی، تویوتا پرادو، تویوتا فورچونر، تویوتا لندکروز، تویوتا لکسوس،تویوتا هایس، تویوتا کرولا، تویوتا هایلوکس، تویوتا کمری، تویوتا یاریس، رنو لاگونا اتومات، رنو فلوئنس، رنو کولیوس، رنو لتیتود اتومات، رکستون، رودیوس اتومات، سانتافه 3500 سی سی اتومات، سراتو دی کوپ اتومات، کیا اپتیما تی اف اتوماتیک، مازراتی کرنتوریسمو ، مازراتی کواترو پورته، مورانو، میتسوبیشی، مینی بوس فیات، نیسان قشقایی، هیوندایی گرنجو، هیوندایی جنسیوس، وانت، ون، ون فیات، کایرون، کیا اسپورتج، کیا سورنتو، کیا ماهاوی، کیا کادنزا، کیا کارنیوال، کیا سراتو، برای ورود به کشور مجاز شناخته شده‌‍اند.



ارسال توسط Saied Moosavi Nasab

  مجموع بودجه عمرانی مصوب سال 90 بیش از 34 هزار و 974 میلیارد تومان بوده است که دولت طی 9 ماه سال گذشته تنها 15 هزار و 744 میلیارد تومان به این امر اختصاص داده است.

بر اساس آمارهای بانک مرکزی، دولت باید در 9 ماهه سال گذشته بیش از 26 هزار و 230 میلیارد تومان را صرف کارهای عمرانی می‌کرد که با این حساب بیش از 10 هزار و 500 میلیارد تومان بودجه عمرانی کشور در این مدت تخصیص نیافته است.

به گزارش فارس، به نظر می رسد دولت باید با ارائه آمارهای دقیق از عملکرد مالی سال 90 درباره تکلیف این رقم از بودجه عمرانی که در جای خود صرف نشده است، شفاف سازی کند.




ارسال توسط Saied Moosavi Nasab

 مجید نامجو در خصوص اجرای فاز دوم یارانه‌ها اظهار داشت: دراجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها، مجلس نظراتی داشت که با محدود کردن اعتبارات هدفمندی، طراحی دولت به هم خورد و باید دولت مجددا بر اساسا قانون مصوب مجلس، سناریوهای مختلف قیمتی حامل‌های انرژی را بررسی کند.

وزیر نیرو با بیان این که برنامه دولت برای اجرای فازدوم از اول سال جاری بود، اظهار داشت: دولت اصرار دارد این طرح هر چه زودتر بر اساس قانون مصوب مجلس اجرا شود.

انتقال آب خزر به کویر مرکزی؛ یک ضرورت

وی با بیان این که طرح انتقال آب به کویر مرکزی دارای سه محور است تصریح کرد: تیم‌های مشاوره قوی وارد عمل شده‌‌اند تا این پروژه با کمترین هزینه به سرانجام برسد.

وزیر نیرو ادامه داد: دولت برای اجرایی شدن این طرح سرمایه گذاری خوبی کرده و دیدگاه ما این است که سرمایه گذاری دولت در این طرح می‌تواند منجر به تامین زیرساخت‌ها، رشد کشاورزی و توسعه در این منطقه شود.

نیروگاه بوشهر در مدار بهره برداری است

وزیر نیرو همچنین در خصوص نیروگاه بوشهر اظهار کرد: نیروگاه بوشهر هم اکنون در مدار بهره برداری است و ازسازمان انرژی اتمی خواسته‌ایم تا در پیک تابستان و برای تست‌ها، این نیروگاه از مدار خارج نشود و تست‌های نهایی را برای بعد از پیک تابستان بگذارند.

به گفته نامجو هم اکنون 950 مگاوات برق در نیروگاه بوشهر تولید شده و در مدار قرار می گیرد.




ارسال توسط Saied Moosavi Nasab

 

 



تاریخ: شنبه 6 خرداد 1391برچسب:دیدنی های اقتصادی روز ,
ارسال توسط Saied Moosavi Nasab

 به گزارش فارس، سردار حسین سلامی جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در مراسم شب خاطره که روز گذشته (جمعه) به مناسبت گرامیداشت یاد و خاطر شهید حسن طهرانی‌مقدم برگزار شد، با اشاره به خصوصیات و ویژگی‌های این شهید بزرگوار اظهار داشت: کلمه غیرممکن کلمه مقتدری است اما شهید طهرانی مقدم با عمل و همت بلند و اراده عظیم‌تر از تصور ما بر این باور غلبه کرد و اقتدار کلمه غیرممکن را شکست.

سردار سلامی با بیان اینکه حاج حسن فاتح قله‌ها و قلب‌ها بود افزود: من 20 سال پیش با سیمای این مرد بزرگ آشنا شدم و تا زمان شهادتش از نزدیک رفتار او را نظاره می‌کردم. ایشان همیشه در کلامش سخنان طیبه می‌گفت و با عمل صالحش به این کلمه ارتفاع می‌داد.

جانشین فرمانده سپاه گفت: شهید طهرانی مقدم زندگی خود را از شخصیت امیرالمومنین (ع) الهام گرفته بود. غرش موشک بخشی از شخصیت قهرمان تکرار ناپذیر حاج حسن را بیان می‌کند اما چیزی که بیشتر او را توصیف می‌کند، مانند حضرت علی (ع) پیروزی در جنگها نبود بلکه جنبه‌های مینیاتوری و لطیف اوست که دست نیافتنی‌اش می‌کند.

جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران با اشاره به اینکه شهید طهرانی مقدم صهیونیزم را تضعیف می‌کرد ادامه داد: شما در هر نقطه که تصور کنید در این منطقه نیست که زیر موشک‌های الهام‌یافته از تفکر حاج حسن نباشد. درست است که آمریکا و غرب از موشک‌های نام‌آور این شهید که به غرش در می‌آید به خود می‌لرزند اما چیزی که نام شهید طهرانی مقدم را جاودانه کرد این بود که او هرگز از این ابتکار و خلاقیت به نام خود چیزی را ثبت نکرد و گمنام‌ترین و در عین حال موفق‌ترین فرد بود. جالب اینکه خودش می‌خواست پشت موفقیت‌ها پنهان شود همانطور که تا قبل از شهادت اسمی و عکسی از اایشان نبوذ.

سردار سلامی افزود: هرگاه پروژه‌های موشکی او شکست می خورد حاج حسن امیدوار می‌شد. حسن شخصیت متناقضی داشت یعنی برعکس همه که در شکست ناامید می‌شوند او امیدوار می‌شد. افعال ماضی برای او بی‌معنی بود.

جانشین فرمانده کل سپاه در ادامه با اشاره به کوهنوردی 5 هزار جوان به قله دماوند که توسط شهید طهرانی مقدم صورت گرفته بود بیان داشت: حاج حسن همیشه می‌خواست از ارتفاع به زمین نگاه کند. او در مکتب امام خمینی (ره) درس می‌خواند. ابدا ترس در وجودش معنا نداشت.

سردار سلامی با اشاره به اینکه شهید طهرانی مقدم انسان شوخ و ساده‌ای بود اظهار داشت: تهرانی مقدم اجازه نمی‌داد سادگی‌اش پشت یک شخصیت رسمی پنهان شود او استاد و اسطوره بود. من شاید با احساس سخن بگویم اما احساساتی حرف نمی‌زنم.

جانشین فرمانده کل سپاه در پایان با بیان اینکه شهید طهرانی مقدم فوق‌العاده جذاب بود و در عین جدی بودن سخت‌کوش گفت: دانشمندانی که شهید طهرانی مقدم پروراند مانند خود گمنام هستند تعداد این افراد زیاد است و در واقع حاج حسن در بین شاگردان خود تکثیر شده است.




ارسال توسط Saied Moosavi Nasab

 

به گزارش مشرق، هیچ کس تصور نمی‌کرد که "محمد مرسی"،‌ رئیس حزب آزادی و عدالت، شاخه سیاسی جماعت اخوان المسلمون به عنوان نامزد این جماعت در انتخابات ریاست جمهوری مصر معرفی شود و از آن شگفت انگیزتر اینکه کسی تصور نمی کرد که مرسی بیشترین آرا را از آن خود کند؛ امری که دستاویزی شده تا غربگرایان و حامیان آنها به بهانه های واهی به خیابان ها بریزند و از شب شنبه جاری، در برخی مناطق آشوب به پا کنند.

اما مُرسی که صداوسیمای کشورمان این روزها به اشتباه از وی با نام "المِرسی!" یاد می کند، فعالیت‌های گسترده‌ و قابل توجهی داشته که از جمله آنها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

- رئیس حزب آزادی و عدالت و عضو سابق دفتر ارشاد جماعت اخوان المسلمون و از رهبران سیاسی این گروه

- نماینده پارلمان الشعب مصر در دوره 2000 – 2005 میلادی

- رئیس بخش مواد شناسی دانشکده مهندسی "الزقازیق"

- دانش آموخته دوره کارشناسی مهندسی دانشگاه قاهره در سال 1975 میلادی و کارشناسی ارشد مهندسی فلزات از دانشگاه قاهره در سال 1978 میلادی و دکترای مهندسی از دانشگاه جنوب کالیفرنیا در سال 1982 میلادی.

- استادیار دانشکده مهندسی دانشگاه قاهره، استادیار دانشگاه جنوب کالیفرنیا و استادیار دانشگاه نورس ریج کالیفرنیا در سال‌های 1982 – 1985

- استاد و رئیس بخش مهندسی مواد در دانشکده مهندسی "الزقازیق" در سال 1985 تا 2010 میلادی

- عضو کمیته مقاومت در برابر صهیونیسم در استان الشرقیه

- عضو کنگره بین المللی احزاب و گروه های سیاسی و سندیکاهای صنفی

- عضو مؤسس کمیته مصری "مقاومت در برابر پروژه صهیونیسم"

- منتخب شورای جماعت اخوان المسلمون در سی ام آوریل 2011 به عنوان رئیس حزب آزادی و عدالت


مصری ها چگونه مرسی را شناختند؟
با این حال، همه در جماعت به "خیرت الشاطر" یکی دیگر از رهبران برجسته اخوان المسلمون چشم دوخته بودند که رسماً به عنوان نامزد جماعت در انتخابات ریاست جمهوری مصر معرفی شده بود و شاید اگر الشاطر رد صلاحیت نمی‌شد کمتر کسی از مردم عادی مصر را می‌توانستی بیابی که محمد مُرسی را آن گونه بشناسند که اکنون با وی آشنا شده‌اند.

بسیاری 12 سال فعالیت چشمگیر و قابل توجه "محمد مرسی" در جماعت و تحقق موفقیت‌های بسیار در این جماعت را یکی از دلایل این انتخاب می‌دانند.

وفاداری بی‌مثال سازمانی وی و حفظ اسرار جماعت و توانایی گفتاری و مذاکره و گفت وگوی وی، همواره طرف مقابل را به سرعت شیفته خود کرده و قانع می‌کند. نمونه بارز آن در مذاکره با دستگاه‌های امنیتی مصر در زمان حسنی مبارک، رئیس جمهوری مخلوع مصر و شورای عالی نظامی حاکم بر مصر پس از انقلاب با شکوه 25 ژانویه قابل ملاحظه است که موجب شد تا جماعت، پس از احتمال رد صلاحیت الشاطر، وی را به عنوان نامزد ذخیره معرفی کنند و در عمل پس از رد صلاحیت الشاطر و حذف وی از گردونه رقابت‌ها، مرسی به عنوان نامزد رسمی جماعت اخوان المسلمون و حزب آزادی و عدالت در انتخابات ریاست جمهوری مصر معرفی شد.

مرسی عملا پس از مراجعت از آمریکا به جماعت اخوان المسلمون پیوست، جایی در ایالت "نورس ریدج" در ایالت کالیفرنیای آن تا سال 1985 تدریس می‌کرد.



مرسی و سیاست داخلی مصر
سال 2000 میلادی را باید سال آغاز فعالیت‌های سیاسی مرسی برشمرد که طی آن وارد کارزار انتخابات پارلمانی الشعب مصر از استان الشرقیه شد و توانست با فاصله بسیار از دیگر نامزدهای جماعت پیشی گرفته و وارد پارلمان شود و این موفقیت را تا حدود بسیار زیادی مدیون سخن‌وری و توانایی گفتاریش در قانع کردن طرف مقابل بود.

همین موجب شد تا دفتر ارشاد جماعت اخوان المسلمون محمد مرسی را به عنوان نماینده فراکسیون اخوان در پارلمان انتخاب کند که 17 نماینده را در برمی‌گرفت و همین عاملی شد تا وی بیش از پیش به اعضای دفتر ارشاد جماعت نزدیک شود، به ویژه آنکه جماعت دریافته بود که توانایی بسیار وی در قانع کردن طرف مقابل می‌تواند، سپری در برابر تجاوزات و تعدی‌های رژیم مبارک علیه اخوان المسلمون به وجود آورد.

روابط تنگاتنگ مرسی با دفتر ارشاد تا حدود بسیار زیادی موجب شد تا وی مسؤولیت تبلیغات و اطلاع رسانی دفتر ارشاد در انتخابات پارلمانی 2010 را برعهده گیرد و به این ترتیب تمام فعالیت‌ها و امور تبلیغاتی جماعت به وی سپرده شد.

در جریان انقلاب 25 ژانویه با شکوه مردم مصر نیز محمد مُرسی، مسؤولیت گفت وگو و مذاکره با سرلشکر "عمر سلیمان" معاون حسنی مبارک را به عهده گیرد و این موضوعی است که اخیراً "محمد حبیب" معاون سابق رهبر جماعت اخوان المسلمون از آن پرده برداشت و هم او بود که بنا به دلایل و دیدگاه خاصش با خروج جماعت از میدان التحریر، میعادگاه انقلابیون مصر موافقت کرد،‌ اما جوانان جماعت این خواسته را رد کردند.

با تأسیس حزب "آزادی و عدالت" نخستین حزب سیاسی جماعت اخوان المسلمون، مجلس شورای جماعت "مرسی" را به عنوان رئیس آن برگزید. با این حال بسیاری بر این باورند، مرسی فاقد آن شخصیت کاریزمایی است که در "خیرت الشاطر" قابل ملاحظه است و مردم مصر احساس می‌کنند که بهتر است حزب آزادی و عدالت به ریاست مرسی از جماعت جدا شده و به طور مستقل عمل کند و همین موجب شده تا برخی از مصری‌ها از نفوذ و سلطه دفتر ارشاد بر این حزب سخن بگویند.

به رغم همه موانع، مرسی به عنوان نامزد انتخابات ریاست جمهوری مصر از سوی اخوان المسلمون معرفی شد تا شاید به سان 12 سال پیش که موجب پای گذاشتن اخوانی‌ها به پارلمان مصر شد، این‌بار نخستین اخوانی باشد که به ریاست جمهوری مصر برسد.

در 22 آوریل گذشته هزاران نفر در استادیوم "المنصوره" گردهم آمدند تا در آنجا جماعت اخوان المسلمون نامزدی "محمد مرسی" در انتخابات ریاست جمهوری مصر اعلام کند.

پس از مقدمه‌ای کوتاه در تمجید از مرسی که از سوی یکی از اعضای جماعت بیان شد، وی خطاب به به حاضران در استادیوم گفت: "همه ید واحده‌ای در برابر ظلم و جور باید باشیم و ان شاء الله که مرسی در انتخابات پیروز خواهد شد" و همه جمعیت یکصدا همین را در ورزشگاه تکرار کردند.

این خلاصه ای از روند نامزدی محمد مرسی بود و این روند بود که او را واداشت تا ساعتی پیش از اتمام مهلت نام‌نویسی نامزدها، با مدارک نام نویسی در کمیته عالی انتخابات مصر حاضر شود و در انتخابات ریاست جمهوری مصر نام بنویسد.


رئیس جمهور اسلامگرایان مصری کیست؟
محمد مرسی در آگوست سال 1951 میلادی در روستای "العدوة" در استان الشرقیه در خانواده‌ای متوسط چشم به جهان گشود. مهندسی را در دانشگاه قاهره خواند و با رتبه ممتاز دانش آموخته شد تا کارشناسی ارشد و دکترای خود را از دانشگاه کالیفرنیای جنوبی آمریکا در سال 1982 میلادی بگیرد.

آن گونه که در پایگاه اطلاع رسانی اخوان المسلمون از مرسی یاد شده است،‌ او در دانشگاه "نورس ریج" کالیفرنیا در ابتدای دهه هشتاد استادیار بود و اواسط این دهه برای تدریس در دانشگاه "الزقازیق" به مصر باز گشت.

از سال 2000 میلادی به بعد، نام وی به عنوان یکی از اعضای بسیار فعال جماعت اخوان المسلمون مطرح می‌شود و در سال 2002 میلادی با محکوم کردن دولت وقت مصر به خاطر حادثه قطار "الصعید" و حمایت روزنامه‌ها از اقدام وی، مصر یکباره وی را می‌شناسد تا در پارلمان 2000 به عنوان بهترین نماینده پارلمان جهان انتخاب شود.

از آن زمان بود که وی با "خیرت الشاطر" از رهبران برجسته اخوان المسلمون آشنا شد و سرشت آرام وی و فرمانبرداری از جماعت موجب شد تا از حمایت‌های الشاطر و جماعت بهره‌مند شود.

"عبدالرحمن عياش" از اعضای سابق اخوان المسلمون در این‌باره تأکید می‌کند که "اطاعت و اعتماد" مهمترین خصوصیاتی بود که الشاطر بر آن تأکید داشت و اینها به خوبی در مرسی دیده می‌شد.


مرسی در نقش مصلح و میانجی
محمد مرسی از جمله چهره‌های محافطه‌کار و میانه‌رو این جماعت اسلام‌گرا به شمار می‌آید که بارها از اختیاراتی که جماعت در اختیار او گذاشته بود در راه آرام کردن جوانان اصلاح گرای جماعت استفاده کرد. هنگامی‌که جماعت در سال 2007 میلادی برنامه خود را اعلام کرد، شماری از جوانان جماعت به سه اصل بحث برانگیز اعتراض کردند، یعنی "ممانعت زنان از نامزدی در انتخابات"، "ممانعت قبطی‌ها از نامزدی در انتخابات" و "سرفرود آوردن رئیس جمهوری و رئیس قوه مقننه یا رئیس پارلمان در برابر هیئتی متشکل از خبرگان دین" و البته این هیئت هم می‌بایست نه از سوی مردم که از سوی خود علمای خبره انتخاب می‌شدند و این خشم بسیاری از جوانان جماعت را برانگیخته بود و در این بین باز این مرسی بود که از خشم و خروش آنها کاست.


مرسی در پارلمان
اگر بخواهیم از فعالیت‌های سیاسی مرسی در پارلمان مصر بگوییم،‌ باید از اقدامات او در برملا کردن فساد حکومتی یاد کنیم؛ همچنین وی از جمله منادیان اصلاحات سیاسی در پارلمان بود و همواره خواستار ممانعت از حضور احزاب سیاسی بدنام در پارلمان و دادن اختیارات و بودجه بیشتر به شوراهای شهرها و رفع حالت فوق العاده و تمام قید و بندهای تحمیل شده بر مطبوعات و سندیکاهای سیاسی دانشجویی بود.

محمد مرسی همچنین از جمله قدیمی‌ترین منتقدان قرارداد صدور گاز مصر به رژیم اسرائیل به شمار می‌آید. او همواره از دستانی سخن می‌گفت که در پارلمان و دولت مصر در خدمت آمریکا بودند و تلاش‌های خود را بر تضعیف الازهر و آموزه‌های دینی و مذهبی در مصر متمرکز کرده بودند.


خانواده مرسی
محمد مرسی متأهل و دارای پنج فرزند است: احمد، پزشک اورولوژیست است و به تازگی متأهل شده؛ شیما، دانش آموخته دانشکده علوم و دارای سه فرزند است؛ اسامه، وکیل دادگستری است؛ عمر، دانش آموخته بازرگانی و اقتصاد و "عبدالله" هم دانش آموز است. در این بین، احمد و شیما به دلیل اینکه در آمریکا به دنیا آمده‌اند، دارای تابعیت آمریکایی نیز هستند.

مرسی در سال 1979 میلادی با "‏نجلاء‏ ‏علي‏ ‏محمود" که دختر ‏دایی‌اش بود ازدواج کرد. همسرش می‌گوید که محمد، مردی بسیار قانع و صبور است.


دوستان مرسی چه کسانی هستند؟
دوستان نزدیک محمد مرسی، مهندس‏ "‏خيرت‏ ‏الشاطر"‏ ‏نامزد سابق اخوان و "محمد بدیع"‌ رهبر جماعت اخوان المسلمون و "محمد ‏سعد‏ ‏الكتاتني"‌ رئیس پارلمان ملی مصر هستند‏‏ اما مرسی علاوه بر این دوستان صمیمی، روابط نزدیکی با تمام اعضای جماعت از جمله "عبدالمنعم ابوالفتوح" نامزد دور اول انتخابات مصر دارد و با وجود برخی اختلاف دیدگاه ها با این حال با یکدیگر در ارتباطند؛ وقتی ابوالفتوح مورد حمله و تعرض افراد ناشناس قرار گرفت، مرسی از جمله نخستین کسانی بود که با وی تماس گرفت تا از سلامت او اطمینان خاطر یابد.


سوابق انقلابی مُرسی
با اینکه بارها در رسانه‌های مختلف گفته شده که محمد مرسی در معرض بازداشت و آزار و اذیت رژیم سابق مصر قرار نگرفته است،‌ اما او خود تأکید می‌کند که بارها او و پسرش احمد توسط رژیم سابق بازداشت شده‌اند. یکی از این موارد به سال 2000 میلادی بازمی‌گردد که برای جلوگیری از نامزد شدن وی در انتخابات پارلمانی سال 2000 میلادی، پسرش احمد توسط ایادی رژیم حسنی مبارک و پس از آن خود مرسی به مدت هشت ماه بازداشت می‌شود.

دومین بار در بحبوحه انقلاب 25 ژانویه بود که مأموران حسنی مبارک در سحرگاه روز 28 دسامبر به خانه وی در الزقازیق حمله کرده و پس از بارزسی خانه و ضبط یک دستگاه رایانه و دو لپ تاپ و 52 عدد ساک که کتاب‌های محمد مرسی را در برمی‌گرفت، او را بازداشت و روز یک‌شنبه پس از "جمعه خشم" آزاد کردند.


نامزد ساده زیست و مردمی
مرسی می‌گوید که به سان هر مصری دیگری زندگی خود را سپری می‌کند؛ در آپارتمانی ساده زندگی می‌کند و اوقات فراغت خود را مانند بسیاری از مصری‌ها به سواحل شمالی مصر در "اسکندریه" و "مطروح" و "العین الساخنه" می‌رود و در روز جمعه همه خانواده گرد هم جمع می‌شوند.

هنگامی که مُرسی در سال‌های 2000 و 2005 میلادی نماینده پارلمان الشعب بود، تمام امتیازات قانونی از جمله منزل مسکونی و خودروی شخصی را رد کرد و خود را فقط وکیل و نماینده "مردم" مصر معرفی و تأکید کرد که به پارلمان راه یافته تا مدافع حقوق آنها باشد.

اهالی الزقازیق او را فرد دلسوزی می‌دانند و می گویند که او همواره جویای حال مردم محل است و ممکن نیست مشکلی برای اهالی منطقه پیش آید و مهندس محمد تا جایی که در توان داشته باشد آن را رفع نکند، به همین دلیل محبوبیت خاصی در الزقازیق دارد و در این محل کسی نیست که او را نشناسد.

دفتر کارش صرف نظر از محل کار، محلی برای رفع مشکلات مردم و کمک به آنها نیز هست. همواره با مردم در ارتباط است و بر حضور در مسجد محل برای ادای نماز و به ویژه نماز جمعه تأکید و توجه بسیار دارد و به تواضع و فروتنی و درستکاری بین مردم محل معروف است.


مرسی، مرد رسانه
مرسی می‌گوید: «مانند هر مصری دیگری برنامه‌های تلویزیون را نگاه و تأکید می‌کند که از دیدن هیچ برنامه‌ای فروگذار نمی‌کند چون معتقد است،‌ برای شناخت آنچه در جامعه می‌گذرد باید به برنامه‌های تلویزیونی مراجعه کرد که به نظرم خواسته‌های بینندگان خود را برآورده می‌‌کنند‌ اما به دلیل مشغولیت کاری زیاد نمی‌توانم وقت خود را صرف دیدن همه برنامه‌ها کنم.»


نظر بانوی اول آینده مصر درباره همسرش
همسرش، سمت مشاور خصوصی او را دارد و هنگامی‌که از همسرش پرسیده می‌شود که آیا تصور می‌کرده است زمانی مرسی برای نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری نامزد شود، می‌گوید: اصلاً تصورش را نمی‌کردم چون او به شدت مشغول حزب بود و ارتباط تنگاتنگی با پارلمان داشت و همین باعث شده بود تا فرصتی برای فکر کردن به امور دیگر از جمله نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری نداشته باشد. تصور می‌کردم نهایتاً به عنوان نخست وزیر انتخاب شود نه رئیس جمهور.

اما نجلاء محمود سخنان خود را درباره نامزدی همسرش این‌گونه ادامه می‌دهد: در ابتدا وقتی متوجه شدم مهندس "خیرت الشاطر" نامزد جماعت اخوان المسلمون شده، بسیار شادمان شدیم چون به خوبی او را می‌شناختیم و از دیدگاه‌ها و افکارش مطلع بودیم، اما موضوع رد صلاحیت خیرت الشاطر موجب شد تا ایده نامزدی همسرم مطرح شود.

"نجلاء علی محمود" معتقد است برای اینکه مصر، آباد و پیشرفته باشد باید همه در آن تلاش کنند؛ اگرچه بر این باور است که ملت مصر می‌توانند کارهای بزرگ انجام دهند.

وی در این‌باره می‌گوید: یک سال و نیم پیش هیچ امیدی نداشتیم و همه خود را برای ریاست جمهوری "جمال مبارک" آماده می‌کردیم. مرسی به من می‌گفت "به نظرت باید چه کار کنیم؟" و من می‌گفتم "تا زمانی‌که مردم نخواهند هیچ چیز تغییر نخواهد کرد؛ مردم باید به خیابان‌ها بریزند و علیه این اقدامات اعتراض کنند و دیدیم خدا را شکر این طور هم شد."

یک از روزنامه های مصری می نویسد: هم اکنون که از زمان تبلیغات انتخاباتی گذشته با همسر مرسی صحبت می‌کنیم و از او می‌پرسیم وقتی مهندس به خانه بازمی‌گردد، واکنش او در قبال انتخابات یا اتهاماتی که برخی به اخوانی‌ها وارد می‌کنند، چیست؟ آیا او نگران برخی صحبت‌ها و اتهامات نیست؟ نجلاء پاسخ می‌دهد که "هرگاه در این باره با او صحبت می‌کنیم،‌ با آرامش به ما پاسخ می‌دهد که به کار خود برسید، اینها همه دروغ‌هایی بیش نیستند، ما که در گذشته با وجود آن همه فشار و اذیت و در تنگنا و فشار به فعالیت‌های خود ادامه می‌دادیم و هم اکنون که فضا برای فعالیت فراهم است چرا باید به این سخنان توجه کنیم!؟"

نجلاء، مرسی را فردی آرام توصیف می‌‌کند به گونه‌ای که حتی به یاد نمی‌آورد، در طول زندگی مشترک شان با هم بحث و جدل چندانی داشته باشند و او را مردی می‌داند که خانواده‌ و همسرش را بسیار درک می‌کند و همواره در کارهای خانه کمک اوست. آشپزی را زمانی‌که به آمریکا مهاجرت کردند و مدتی را در اردوگاه به سربردند، فراگرفت چون در آنجا مردان پخت و پز را برعهده داشتند؛ به همین دلیل آشپزی را خوب می‌داند، اما در کل، چون انسانی قانع است،‌ هرآنچه برایش آورده شود بدون اعتراض می‌خورد.



برنامه های اجرايی مرسی
محمد مرسی درباره برنامه‌های خود در صورت پیروزی و موفقیت در انتخابات می‌گوید که امور بسیار زیادی وجود دارند که باید در صورت پیروزی در انتخابات و برگزیده شدن به ریاست جمهوری، در اسرع وقت به آنها پرداخته شود. او می گوید: «به اعتقاد من، 100 روز اول ریاست جمهوری هر رئیس جمهوری بسیار مهم است، چون ظرف این سه ماه باید مردم، تغییر و تحولات را به شکلی محسوس درک کنند و دریابند که انتخاب او، موجب ایجاد تغییر و تحولاتی در اوضاع و احوال آنها شده است، به همین دلیل باید پیش از هر اقدامی به وضعیت معیشتی مردم رسیدگی شود و این وضعیت در تمام سطوح بهبود محسوس و قابل توجه پیدا کند.»

از دیگر موضوعات مورد توجه محمد مرسی "اصلاح" و "رسیدگی به بخش‌های آموزش و پرورش" است، به ویژه آنکه وی مدتی را در این بخش‌ها به تدریس پرداخته و از نزدیک با مشکلات موجود در این بخش آگاه است. مرسی چون خود یک چهره آکادمیک است به ارتقای سطح علمی دانشگاه‌های مصر نیز توجه دارد.

محمد مرسی افزون بر اینکه در دانشگاه‌های مختلف آمریکا تدریس کرده است، مدتی را نیز در "ناسا" (سازمان فضانوردی آمریکا) مشغول به کار بوده و همین موضوع موجب می‌شود تا هوادارانش از آن به عنوان امتیازی برای نامزد محبوب خود یاد کنند و معتقد هستند که مرسی هم به عرصه علمی داخل وهم خارج آگاه است و با آن آشناست.

برای پایه‌ریزی و طراحی برنامه محمد مرسی که به "طرح تمدنی ـ انقلابی" معروف است، بیش از یک هزار کارشناس و متخصص در تمام زمینه‌ها و حوزه‌ها به خدمت گرفته شدند و 16 گروه مشورتی و رایزنی متخصص پس از بازدید از 50 کشور جهان تشکیل شد تا با توجه به ویژگی‌های حاکم بر مصر، طرحی متناسب با این کشور ارائه دهند؛ اگرچه برخی این ایراد را به مرسی وارد می‌کنند که این همان طرح الشاطر است اما او در پاسخ می‌گوید که بین او و الشاطر تفاوتی وجود ندارد و هدف جماعت، پیشبرد امورد مصر و تأمین آینده آن به بهترین نحو ممکن است.

این طرح بر "دولت"، "جامعه مدنی" و "بخش خصوصی" استوار است و بر کاستن از نظارت و کنترل دولت بر بخش خصوصی تأکید دارد. این طرح در چهار سطح برای شهروند مصری، خانواده مصری، جامعه مصری و کشور مصر در نظر گرفته شده و پیاده می‌شود.

طرح مُرسی، دارای سطح ارزشی و فکری نیز هست و تلاش می‌کند، ارزش‌ها و وظایفی را که جامعه مصر و خانواده و شهروند مصری از مؤسسات و نهادهای جامعه مدنی انتظار دارند به انجام برساند.


راهبردهای مرسی
در بُعد راهبردی نیز این طرح، بر هفت راهبرد برای تحقق تغییر و تحولات و پیشرفت مورد نظر برای مصر متمرکز و معتقد است، تمام قشرها و طبقات جامعه باید در پیشبرد امور مصر و تحقق پیشرفت آن سهیم باشند و برای تحقق اهداف مورد نظر در این راه، سه سطح از اهداف را مشخص می‌کند: اهداف کوتاه مدت، اهداف میان مدت و اهداف بلندمدت؛ و برای تحقق هرچه بهتر اهداف مورد نظر، تکیه بسیاری بر استفاده و به خدمت گرفتن نیروهای متخصص و کارشناس و کارآمد دارد.

به هر روی، محمد مرسی وارد کازار انتخاباتی مصر شد و درانتخابات حوزه‌هاي خارج از مصر، وي و دوستش عبدالمنعم ابوالفتوح توانستند، بيشترين آرا را به دست آورند و هم اکنون همه نگاه‌ها به دور دوم انتخابات ریاست جمهوری مصر در داخل دوخته شده است، انتخاباتی که به رقابتی دو قطبی بین "احمد شفیق" نامزد مورد نظر بقایای رژیم مبارک، غرب، عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی از یک سو و "محمد مُرسی" نامزد مردمی و اسلامگرای مصری و مورد حمایت کشورهای محور مقاومت اسلامی در منطقه از سوی دیگر، دوخته شده است.



ارسال توسط Saied Moosavi Nasab
آخرین مطالب
آرشیو مطالب
پيوند هاي روزانه
امکانات جانبی
ورود اعضا:

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 21
بازدید دیروز : 385
بازدید هفته : 884
بازدید ماه : 1422
بازدید کل : 161110
تعداد مطالب : 314
تعداد نظرات : 1
تعداد آنلاین : 1



Alternative content